7 simpele manieren om milieubewuster te leven

Lifestyle & Tips door robin-den-besten

Ook jij hebt dit jaar vast weer een lijstje met goede voornemens gemaakt. Super goed natuurlijk, maar staat milieubewuster leven ook op je lijstje? Lief zijn voor de aarde hoeft echt niet moeilijk te zijn. Met deze tips draag je op een simpele manier bij aan een goed milieu! 

1. Hergebruik je waterflesje

Door een herbruikbaar wateflesje te gebruiken bespaar je een hele hoop plastic en het is ook nog eens goedkoper! Scoor bijvoorbeeld een fijne dopper, ga voor een Fitgirlcode waterfles of kijk of je in dit lijstje een leuke ziet staan!

2. Recycle

Neem je eigen tas mee naar de supermarkt of hergebruik je plastic tas. Lever je kleding in bij een kledingpunt of doe een kledingruil met je vriendinnen. Verzamel je oud papier in plaats van alles in een vuilniszak bij het afval te doen. Recyclen kost maar weinig moeite en maakt, als we het mijn zijn allen doen, een enorm verschil voor de aarde!

3. Eet minder vlees

Wist je dat je door minder vlees te eten veel beter bent voor het milieu? Voorbeeld: de productie van een kilo vlees kost bijna 4000(!) liter water. Door een aantal dagen geen vlees te eten bespaar je dus duizenden liters water! Bekijk ook eens deze goede redenen om te minderen met vlees.

4. Eet mee met het seizoen

Groenten en fruit die moeten worden gescheept uit andere landen - of gekweekt in kassen - kosten veel meer energie dan groenten van Hollandse bodem. En die zijn ook nog eens een stuk lekkerder!

5. Pak de fiets

Afstanden van 10 km of minder kun je makkelijk op de fiets doen. Het is super gezond en je bespaart ook nog eens geld! Dus waarom zou je dan de auto pakken als je ook gewoon een kleine workout kunt knallen op je ijzeren ros?

6. Was op een lage temperatuur en gebruik een droogrek

Door kouder te wassen verbruik je minder stroom en met een droogrek wordt jouw was vanzelf droog. Waarom zou je die droger in huis halen als je jouw kleren ook gewoon aan de lucht kunt laten drogen?

7. Gooi eten niet weg

Heb je te veel gekookt? Vries je porties dan in of geef een bakje aan je eenzame buurman. Zo bespaar je tijd en maak je iemand blij!

Voortaan draag ook jij je steentje bij aan een gezonder milieu en bespaar je met een beetje geluk ook nog eens wat geld! Wat doe jij om milieubewuster te leven?