Anna, doe jij binnenkort ook mee aan een bikiniwedstrijd?

Lifestyle & Tips door ewout

Anna en Ewout schrijven brieven aan elkaar, waarin ze iedere keer een prangende vraag, dilemma of frustratie beschouwen. Ewout vanuit het unieke oogpunt van de man, Anna op haar beurt vanuit het weergaloze oogpunt van de vrouw. Helemaal begrijpen zullen ze elkaar nooit, maar toch doen ze een poging. Niet geschoten is altijd mis! Dus als je prangende vragen, levenskwesties of dilemma’s hebt, leg ze aan ons voor in de comments hieronder. Schunnig, gênant en provocerend; Anna en Ewout deinzen nergens voor terug!

Hey-hoi Anna,

Fit zijn is superhip. De blogs en communities schieten als in kokosolie gebakken paddenstoelen uit de grond. Je gaat iedere werkdag naar de gym om als een verkapte cowgirl kettlebells boven je hoofd te slingeren, en in het weekend sta je als een drachtig paard de longen uit je lijf te hijgen op een crosstrainer. Eenmaal weer thuis mik je snel een eiwit-shake achterover en bak je smeuïge bananen-pannenkoekjes of een vezelrijke kwarktaart. Als je dit twee jaar hebt volgehouden dan is het tijd voor de volgende stap: een bikiniwedstrijd.

Dat iedereen steeds gezonder en bewuster gaat leven vind ik een hele goede ontwikkeling. Daarmee behoren foute hobby's zoals sabbelen aan kankerstokjes en comazuipen hopelijk definitief tot het verleden. Ik vind dat we best goed bezig zijn met z'n allen! Hebberig dat we zijn willen wij mensen altijd meer. Fit zijn alleen is inmiddels al niet meer genoeg. Steeds meer ‘fitties’ zoeken het hogerop en schrijven zich massaal in voor een bikini-wedstrijd. Iets wat tot voor kort enkel was weggelegd voor een klein gezelschap en waar naar mijn weten een redelijk taboe op rustte. Een fascinerende verschuiving in de fitnesswereld.

 

Tussen de foto’s met bakjes vetvrije Griekse yoghurt en (zeer interessante) bil progressies door zie ik steeds vaker glinsterende kralen bikini’s en oranje gespoten gezichten voorbijkomen in mijn Instagram tijdlijn. Of ik het mooi vind doet er niet zo zeer toe. Maar deze wereld is ver weg van wat natuurlijk is. Het is opvallend dat steeds meer mensen, en vooral ook meisjes (iets met emancipatie), zich wagen aan deze vorm van fitness. Niet gek als bekende Instagrammers zich hier mee gaan bemoeien en de wedstrijden populairder maken. Als zelfs RTL Boulevard er een item over maakt, dan is het serieuze shit hoor. Ik ga alvast een bikini shoppen!

Kneiter veel eten en trainen om aan te komen in spiermassa en vervolgens weer heel veel afvallen om je spierbundels goed zichtbaar te maken. Er komt behoorlijk wat bij kijken, waarvan ik de helft niet eens weet, maar wel veel respect voor heb. De discipline en doorzettingskracht is enorm. Dat de modellen hun wedstrijdvorm maar enkele dagen kunnen vasthouden omdat ze zo laag in hun vetpercentage zitten vind ik echter wat unheimisch. Ik vraag me af of deze toch lichtelijk obsessieve manier van met je lichaam bezig zijn nog echt zo gezond is. Je vraagt ontzettend veel van je lichaam en zoekt je absolute grens op.

 

Ik vind het een fascinerende wereld, maar toch zul je mij nooit in een string op het podium zien shinen. Hooguit op een uit de hand gelopen vrijgezellenfeestje. En daarnaast matched oranje helemaal niet goed bij de kleur van mijn ogen. Nu voel je hem waarschijnlijk al aankomen Anna: sta jij binnenkort ook in een string op het podium? Glinsterende bikini aan en een lekker kleurtje op? Dan kom ik zeker kijken!

Ciao Ewout

P.s. ik ben ook heel benieuwd hoe andere Fit Girls deze nieuwe trend zien. Ongezouten meningen, kom maar door!

Benieuwd naar Anna's antwoord? Lees het hier.