10 tips om je eyeliner perfect aan te brengen

Lifestyle & Tips door Lien

Het zetten van het perfecte eyeliner-lijntje kun je gerust precisiewerk noemen. Het blijkt telkens weer een hele opgave om ze precies recht, scherp en gelijk te krijgen. Deze 10 tips helpen je om je om ‘m sneller en makkelijker aan te brengen.

10 tips om eyeliner perfect aan te brengen

1.      Begin klein

Zet uit enthousiasme niet meteen een dikke streep op de rand van je oog, want de kans is groot dat het anders uitpakt dan hoe je in gedachten had. Begin smal en voeg daarna wat meer toe.

2.     Begin moeilijk

Als je zelf je nagels lakt, herken je vast dat de ene hand soepeler gaat dan de andere. Zo is het ook met het aanbrengen van eyeliner. Begin vooral met de moeilijke kant, dan heb je die al gehad.

3.    Begin met de wing

Door eerst het uiteinde te tekenen, zal je zien dat de rest van de lijn veel makkelijker te zetten is en ook nog eens mooier in het geheel past. Dat scheelt je weer corrigeren en vegen.

4.    Kijk wat bij je past

Je ogen komen het beste tot z’n recht wanneer je je oogvorm accentueert. Bij de een is een sierlijk boogje mooi, terwijl de ander een strakke lijn goed staat. Ondervind wat bij jou past.

5.    Gebruik een vergrootspiegel

Superhandig, zo’n spiegel die als het ware ‘inzoomt’. Zo kan je beter zien wat je doet en hoef je niet met je neus tegen de spiegel aangedrukt te zitten.

6.    Verbind de puntjes

Een manier om je eyeliner precies aan te brengen is door kleine stipjes te zetten en deze met elkaar te verbinden tot een lijn. Zo zie je makkelijker hoe het streepje er precies uit gaat zien.

7.     Corrigeer voorzichtig

Ben je toch uitgeschoten? Wacht dan even tot de make-up is opgedroogd voordat je corrigeert, anders maak je juist vlekken. Je kan het daarna voorzichtig wegvegen met een beetje water of remover.

8.    Gebruik een concealer

Corrigeer met remover, maar maak het streepje strakker met een beetje concealer. Eventueel kan je hier een klein kwastje voor gebruiken om preciezer te werk te gaan.

9.    Gebruik een oogpotlood

Als je een subtiele lijn ook mooi vindt, kan je ervoor kiezen om oogpotlood te gebruiken. Dit scheelt een hoop frustraties als je niet zo’n vaste hand hebt. Je make-up wordt dan iets meer smokey in plaats van ‘scherp’.

Ook interessant: Manieren om zelf je tanden te bleken

10.  Overweeg semi-permanente make-up

Als je toch liever een écht eyeliner-lijntje boven je ogen hebt en zelf blijft stuntelen, overweeg dan semi-permanente make-up. Dat scheelt je ’s ochtends weer tijd en frustraties.