Ben je een avondmens? Dan herken je deze 8 dingen

Mind & Wellness door Lien

Is je wekker je grootste vijand en ben je tot in de late uurtjes nog actief? Grote kans dat je jezelf onder de avondmensen kunt scharen. Geen vroege vogel, maar iemand die aan het einde van de dag volop energiepieken ervaart. Lees hieronder welke andere dingen je ongetwijfeld herkent als echte nachtuil.

Herkenbare dingen voor avondmensen

1.      Snoozen in de ochtend

’s Avonds zet je meerdere wekkers, omdat je stiekem al weet dat je in de ochtend gaat snoozen. Na een paar keer omdraaien heb je genoeg energie bij elkaar geraapt om toch echt op te staan.

2.     Even op gang komen

Ben je eenmaal uit bed, dan duurt het even voordat je je eerste volledige zinnen uitspreekt. Een opgetogen gesprekje kunnen mensen rond lunchtijd wel weer van je verwachten.

3.    Ideeën in overvloed

Ideetjes komen vooral ’s avonds in je op, wat erin resulteert dat je ze gelijk wilt uitwerken en toch weer later gaat slapen.

4.    Uren slaap tellen

Dat gezegd hebbende: die late energiedriften maken het lastiger om genoeg uurtjes slaap te pakken. In de ochtend betaal je daar de hoofdprijs voor.

5.    Ontbijten sla je over

Ontbijten? Wat is dat? Een paar minuten langer in bed blijven liggen is je meer waard. Alleen even snel een koffie achterover gooien en je bent ready om te gaan.

6.    Trek in de avond

Trek krijg je als avondmens vooral in de late uurtjes. Niet gek als je 's avonds nog veel energie verbruikt. Een goede late night snack is alles wat je nodig hebt om ‘m te stillen.

7.     ’s Avonds douchen

In de ochtend heb je geen tijd voor ontbijt en al helemaal niet om te douchen. Dat doe je dan ook ’s avonds. Voordeel: jij stapt altijd schoon en fris je bed in.

Ook interessant: 4 technieken om lucide te dromen

8.    Productieve avonden

De late uurtjes besteed je altijd productief. En soms iets te, want niemand staat er meer van te kijken dat je om 23:17 nog een deadline inlevert.

Ben jij een avondmens?