Zo versterk je je geluksgevoel

Mind & Wellness door Lien

Soms kan geluk al ontstaan door een simpele verandering. Of nog beter: een optelsom aan kleine aanpassingen.

Geluksgevoel versterken

Met deze tips zorg je ervoor dat je nog meer geluk ervaart.

Een fijn thuis

Een fijne leefomgeving doet wonderen. Dit geldt voor zowel je eigen huis als je kantoorplek, want daar breng je immers ook een hoop uurtjes door. Een knusse plek die opgeruimd is en esthetisch oogt voelt al veel fijner aan dan een rommelige kamer. Richt je huis in naar waar jij je goed bij voelt en je zult vast en zeker gaan opmerken hoeveel invloed dit op je geluksgevoel heeft.

Mediteren kun je leren

Mediteren heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Zo staat het erom bekend om stress te verlagen. Wist je dat het ook enorm veel invloed op je gevoel van tevredenheid heeft? Toch maar weer even die ene meditatiesessie uitproberen, dan. En die vermindering in stress draagt natuurlijk ook bij aan een happy gevoel. Genoeg redenen om deze gewoonte op te pakken. Direct na een sessie merk je al een enorm verschil: helderheid en een oase van rust. Precies wat je nodig hebt na je werk of om de dag mee te beginnen.

Sta stil bij de kleine dingen

Door helemaal op te gaan in alles wat er op een dag gedaan moet worden kun je het wel eens vergeten om van de kleine dingen te genieten. En die kleine dingen zijn uiteindelijk the big things – om het maar even heel zoetsappig te zeggen. Ze zorgen voor een enorme verbetering in je humeur. Je dankbaar voelen voor een vers kopje thee, tevreden huisdieren of een warme douche zijn in the end alles wat je nodig hebt. Focussen op die kleine dingetjes is key.

Meer lezen: Geen inspiratie? Deze trucjes helpen je

Beweging

Tijdens beweging komen endorfines vrij die je een tevreden en rustig gevoel geven. Het resultaat: een goed humeur. Toch weer een reden om wat vaker te gaan sporten. Bewegen hoeft helemaal niet mega intensief te zijn: een wandeling van 30 minuten kan al enorm veel doen. Vind een manier die voor jou fijn voelt. Naast dat er endorfines vrijkomen is sporten voor veel mensen ook een fijne manier om het hoofd even helemaal leeg te maken.