Alles wat je wilt weten over yin yoga

Fit & Training door Lien

Als jij een echte yoga-liefhebber bent, heb je er vast wel eens van gehoord: Yin yoga. Ook als je juist nooit op een yogamatje te vinden bent kan het zijn dat je deze term wel eens voorbij hebt zien komen. Yin yoga stijgt duidelijk in populariteit: yogascholen voegen het massaal toe aan hun klasjes. We zetten hieronder alles wat je erover wilt weten over je op een rijtje.

Wat is Yin yoga?

Allereerst, wat is het precies? Yin yoga is een bepaalde vorm van yoga. De houdingen die je hierbij aanneemt zijn vooral bedoeld om andere poses langer aan te kunnen nemen. Het versterkt op die manier je uithoudingsvermogen en lenigheid. Verder is het erop gericht om je lichaam te versterken en versoepelen. Het heeft een positief effect op je bindweefsel, gewrichten, bekken en allerlei spieren. Of je nu ervaren bent of net begint met deze sport, Yin yoga kan door iedereen worden beoefend.

Is Yin yoga iets voor mij?

Deze vorm van yoga zou vooral fijn zijn voor mensen met een zittend beroep. Wanneer je een lange tijd zit, zijn je spieren constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Die spieren kunnen daardoor verkorten. Door lang te zitten krijg je ook sneller last van je gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Met Yin yoga kun je alles losmaken en bepaalde pijntjes voorkomen.

Ook interessant: de beste oefeningen voor je bilspieren