Trends rondom sexual wellness

Love & Sex door Lien

Sexual wellness is een opkomend begrip dat allerlei trends met zich meebrengt. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan hieronder meer over de onderwerpen die groeien in populariteit op het gebied van seksueel welzijn.

Wat is sexual wellness?

Intimiteit wordt steeds vaker als een vorm van welzijn gezien. Het kan worden gedefinieerd als een fysiek, mentaal en sociaal welzijn die verband houdt met seksualiteit. Het is een begrip dat alsmaar lijkt te groeien in populariteit en waar steeds meer aandacht aan wordt besteed. Het zou bijdragen aan een fijnere benadering van seksualiteit en seksuele relaties. Dit zijn de opkomende trends die daarbij horen.

Trend: seksualiteit als selfcare

Bij selfcare denken we al snel aan manieren om je hoofd leeg te maken, zoals wandelen, mediteren of een yogalesje volgen. Steeds vaker zien mensen seksualiteit ook als een vorm van selfcare. En dat is eigenlijk best logisch: het is net zo goed een manier om te ontstressen en ontspannen. En dat kun je nog eens leuker maken met een sexy lingerie setje, waardoor je je zeker goed zal voelen.

Trend: sekstherapie

Het zoeken van professionele hulp op het gebied van seks is iets wat steeds meer opkomt. Steeds vaker kiezen singles en ook koppels ervoor om met een therapeut in gesprek te gaan over blokkades in de slaapkamer. Seks en therapie: twee onderwerpen waar toch nog wel een taboe op heerst. De toenemende populariteit rondom sekstherapie zou ervoor kunnen zorgen dat deze doorbroken wordt.

Trend: organische producten

Een andere trend rondom sexual wellness: organische producten. De laatste tijd komt er steeds meer aandacht voor de schadelijkheid of herkomst van bepaalde ingrediënten in verzorgingsproducten. Termen als fairtrade, conscious en vegan komen steeds vaker op verpakkingen te staan. Zo ook bij seksproducten. Er zijn genoeg verantwoorde en natuurlijke varianten te vinden en er wordt dan ook steeds meer gekozen voor deze clean ingredients.

Ook interessant: zo weet je beter wie er bij je past

Trend: bekkenbodem bewegen

Voor mensen met een aanhoudende lichaamsspanning, bijvoorbeeld in de vorm van kaken klemmen of een pijnlijke onderrug, kan het fijn zijn om aandacht te besteden aan het ontspannen van de bekkenbodem. Het bewegen van de bekken is niet alleen een manier om te ontspannen, maar kan ook tot intensere orgasmes leiden.