Zo houd je die sportroutine wel vol

Fit & Training door Lien

Je denkt er ’s avonds laat opeens aan: je zou vandaag gaan sporten. Inmiddels lig je al in bed en heb je er geen zin in om jezelf nog helemaal in het zweet te werken. Hoe zorg je er nu voor dat je er wel aan denkt om je routine vol te houden? Daar is een handig trucje voor.

Reminders

Heel simpel: zet reminders in je telefoon. Je kunt er bijvoorbeeld eentje zetten, een half uur voordat je je sportmomentje wilt inplannen. En als je echt een overvolle agenda hebt, zet je voor de zekerheid al een reminder voor ’s ochtends. Zo kan je er gedurende de dag rekening mee houden dat je tijd vrijmaakt voor je workout. Of het iets doet voor je motivatie en discipline? Dat niet per se. Maar… het zorgt er in ieder geval voor dat je het minder snel vergeet om te gaan sporten. Je herinnert jezelf eraan om je routine vol te houden en kunt zo alvast vooruit denken qua tijdschema. Op dagen dag je het druk hebt is zoiets toch wel fijn. Daarnaast is het een herinnnering om niet al je energie al in je dagelijkse bezigheden te storten, maar nog even wat op te sparen voor je bezoekje aan de gym.

Ook fijn om te weten: het blijkt dat de reminders maar van korte duur effectief zijn. Na een week zou je er al automatisch overheen gaan lezen en komt die eigen, goedbedoelde boodschap minder bij je binnen. Ben je écht vergeetachtig? Dan kan het helpen om een nieuwe herinnering in te stellen, met een ander uiterlijk en andere boodschap. Zo triggert het je weer om eraan te denken te gaan sporten. Ook een offline reminder kan effectief zijn. Zet ‘m bijvoorbeeld op een plek waar je iedere dag kijkt, zoals je nachtkastje, badkamerspiegel, koelkast of agenda.

Ook interessant: 3 manieren om je conditie te verbeteren