3 manieren om je conditie te verbeteren

Fit & Training door Lien

Om het sporten vol te houden heb je niet alleen een flinke dosis motivatie nodig: je conditie is misschien wel net zo belangrijk. Zonder uithoudingsvermogen wordt het namelijk wel erg lastig om al die work-outs vol te houden. Hoe kan je je conditie stap voor stap verbeteren?

Maak een schema

Op wat voor manier je ook traint: een schema maken is bij iedere vorm handig. Op deze manier kun je je work-outs indelen. Je kan dan steeds een stap verder gaan in hoe zwaar je een oefening maakt. Op die manier bouw je dan je conditie steeds verder op. Door dit in kleine stapjes te delen, voorkom je je te veel van jezelf gaat vragen en het tegen gaat vallen wanneer je je fitness goals niet haalt.

Meer bewegen

Een simpele manier om je uithoudingsvermogen te verbeteren is door dagelijks meer te bewegen. Het verschil zit ‘m al in kleine keuzes, zoals het kiezen voor de trap in plaats van de lift en ergens naartoe lopen in plaats van de auto pakken. Zo bouwt je conditie zich steeds verder op, ook als het niet zo’n inspannende activiteit is. Tijdens het sporten pluk je daar dan weer de vruchten van.

Ook interessant: wat je wilt weten over je interne klok

Samen sporten

Een andere manier om aan je conditie te werken is door met een vriend(in) te trainen. Zo heb je een persoonlijke motivator langs je zijde die je er net toe zet om die ene oefening langer vol te houden. Zo kun je elkaar ertoe stimuleren intensiever te sporten. En een beetje competitiedrang kan geen kwaad: ergens een wedstrijdje van maken, zorgt er ook voor dat je tot het uiterste gaat.