Deze Sweaty Betty leggings zijn gemaakt van gerecyclede waterflesjes!

Fit & Training door chrismuru

Het Londense merk Sweaty Betty specialiseert zich al ruim twintig jaar in het ontwerpen en produceren van activewear voor dames. Inmiddels hebben ze ook hun eerste eco-vriendelijke Sweaty Betty leggings uitgebracht.

Over de nieuwste Sweaty Betty leggings

De nieuwe Super Sculpt Leggings (verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en lengtes) zijn vervaardigd door gebruikte plastic flessen te recyclen en te verwerken tot een exclusieve, rekbare stof. Omdat de stof iets dikker is dan de andere leggings van het merk, zijn de Super Sculpt Leggings perfect voor de wat frissere temperaturen. Dankzij de hoge, extra comfortabele tailleband zijn ze 99% squat-proof! Bovendien heb je alle reden om je als een superheldin te voelen als je deze leggings draagt; er zijn maar liefst zeventien gerecyclede waterflesjes voor één paar gebruikt!

En hoe zit het met de praktische zaken? Ook die laten niets te wensen over. De nieuwe Sweaty Betty leggings hebben alle eigenschappen die je van goede leggings mag verwachten; ze zijn ademend, sneldrogend en kunnen gewoon in de wasmachine. Wel zo prettig, natuurlijk. Ook handig: de leggings zijn voorzien van een zijzak, zodat je indien gewenst je telefoon of sleutel kwijt kunt.

Hoewel de nieuwe Sweaty Betty leggings pas recentelijk aan het assortiment zijn toegevoegd, is de feedback al bijzonder positief. Zeker het proberen waard dus!

Sweaty Betty & duurzaamheid

Overigens houdt het merk zich al langer bezig met duurzaamheid. Wie al bekend is met Sweaty Betty kent ongetwijfeld hun Guppiefriend Bags; speciale waszakjes die voorkomen dat plastic microvezels tijdens het wassen van je kleren in de zee terecht komen. Ook maken ze voor hun kleding, naast plastic waterflesjes, zoveel mogelijk gebruik van andere ecologisch verantwoorde materialen zoals bamboe, biologisch katoen en duurzame merino wol. Verder werken ze samen met TerraCycle, een innovatief recyclebedrijf dat zich specialiseert in het recyclen van lastig-te-recyclen materialen.