Wat we kunnen leren van Australische Fit Girls

Fit & Training door michelle-den-elzen

Heb jij al eens gehoord van de Australische website mybodyandsoul.com.au? Al vele jaren zijn de website en offline magazine een betrouwbare bron van info over health, fitness en lifestyle in Australië. Van zo'n koploper kunnen wij Nederlandse Fit Girls natuurlijk een hoop leren. Want hoe ziet het leven van een Australische Fit Girl er nou precies uit? En hoe helpt een groot medium als Body + Soul al deze fitte Aussies? Ik vroeg online editor Eliza Cracknell er alles over. 

Hoe zou je Body + Soul omschrijven?

Ik ben de redacteur van mybodyandsoul.com.au. Gezondheid, fitness en welzijn zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. De vraag naar informatie is er continu - mensen komen niet alleen meer als ze een paar kilo's kwijt willen of niet in slaap kunnen vallen. Het is nu altijd bij ons, of we nu keuzes maken in de supermarkt of bedenken hoe we onze tijd het beste kunnen spenderen. Body + Soul is een plek waar vrouwen betrouwbare informatie en tips vinden hoe ze elke dag op hun lichaam en geest kunnen letten. We willen een snelle, mooie en informatieve leeservaring geven.

Wat is het verhaal achter Body + Soul? Wie is ermee begonnen, en waarom? 

Body + Soul is al 15 jaar super belangrijk in de Australische media. Het begon ooit als een wekelijks magazine. Nu is er ook de website. Miljoenen Aussies krijgen wekelijks updates over health, welzijn en fitness adviezen.

Wat is het verschil tussen het magazine en de website?

Mybodyandsoul.com.au is je dagelijkse checkpoint waar je levendige, geloofwaardige, on-the-pulse content vindt. Onze community bestaat uit vrouwen van 18 tot 44 jaar. Body + Soul is een wekelijks magazine dat praktisch, motiverend en betrouwbaar advies aan lezers van 35+.

Wat zijn de best gelezen artikelen op de website?

Iedereen houdt van transformatieverhalen die niet alleen om afvallen gaan, maar ook om hoe iemand een beter zelfvertrouwen heeft gekregen en een gezondere en gelukkigere lifestyle onder de knie heeft weten te krijgen. Relatie en sex artikelen doen het ook goed, net als interviews en verhalen over incredible vrouwen.

Waarin is Body + Soul verschillend van andere websites die op health en fitness focussen? 

In Australië heeft mybodyandsoul.com.au een hele goede reputatie. Lezers komen naar ons voor informatie waarvan ze weten dat het klopt en betrouwbaar is. We hebben een holistische kijk op gezondheid - we snappen dat, om je goed te voelen en er goed uit te zien, je naar verschillende aspecten van je leven moet kijken. Van relaties tot beautyroutines en van jouw dieet en eetschema tot beweging.

Hoe ziet een fitte lifestyle in Australië eruit?

We houden van het buitenleven! Als je afspreekt met vrienden of familie zal dat vaak wandelen of op het strand zijn, of we pakken een yoga- of pilateslesje en eten dan een smoothie bowl of toast met avocado daarna. Fitness is enorm geïntegreerd in onze levensstijl. Tijdens het opgroeien leren we om actief te zijn - het wordt gestimuleerd om te sporten en leren zwemmen is zelfs verplicht. In mijn familie doen we aan netbal, waterpolo, rugby, basketbal en tennis. In het weekend gaan we vaak naar het strand en surfen we.

Wat kunnen Nederlandse Fit Girls van jullie leren?

Beweging hoeft geen verplichte taak te zijn. Probeer makkelijke manieren te vinden hoe je het in jouw leven kunt toepassen - loop naar je werk, plan een spinning klasje met jouw vriendin of doe gewoon wat sit-ups tijdens de reclames op tv. Elke dag een beetje kan een wereld van verschil zijn.

Benieuwd naar hun kijk op het leven van een Fit Girl? Bezoek dan zeker hun website eens! 

Check, check, dubbelcheck: maak jij deze veelgemaakte fitnessfouten in de sportschool? >