De meest gemaakte foutjes tijdens het scheren

Body & Health door Lien

We doen het allemaal wel eens: even snel zonder scheerschuim scheren of te lang wachten met het vervangen van de mesjes. We hebben de meest gemaakte scheerfoutjes hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat jij deze nooit meer hoeft te maken.

Mesjes niet op tijd vervangen

Hoe vaak je zo’n mesje moet vervangen is afhankelijk van hoe vaak je scheert en hoe groot de oppervlaktes zijn die je scheert. Meestal kun je ‘m het beste na tien keer scheren vervangen. Tip: tel in je agenda na hoeveel dagen je het mesje weer dient te vervangen. Dit voorkomt dat je het vergeet en opeens met een bot scheermes bezig bent.

Het type scheermes

Gek genoeg zijn de mannenscheermessen regelmatig beter. In sommige gevallen zijn deze ook goedkoper. Waarom dit is: geen idee. Hoe dan ook is het reden genoeg om eens een scheermes voor mannen te proberen. Fijn voor je portemonnee en ook voor je huid, die nu extra glad is. Verder bestaan er allerlei type scheermessen, ga er naar eentje op zoek die jij fijn vindt, dan ben je nog blijer met het resultaat.

Scheren op een droge huid

Dit kun je beter vermijden, omdat het de kans op ingegroeide haartjes en huidirritatie aanzienlijk vergroot. Probeer daarom altijd te scheren met water en natuurlijk scheerschuim.

Ook interessant: zo lang kan je een beha blijven dragen

Je scheermes in de douchecabine bewaren

Het is beter om deze op een droge plek te bewaren. Een vochtige ruimte kan namelijk roest veroorzaken en bacteriën aantrekken. Dat wil je natuurlijk liever niet. Een andere reden om je scheermes droog te bewaren: door roest kunnen de mesjes sneller bot worden. Dus, laat 'm niet in de douchecabine liggen. Zo kun je net wat langer met een mesje doen voordat je er een nieuwe op moet zetten.