Schaamhaar scheren: Yay or nay?

Beauty door roos-aduagyei

Let's talk about schaamhaar. Of beter gezegd, het scheren of laten staan. Vroeger, op de middelbare school durfde je niet te vertellen of jij 'het' al had, maar nu zijn we toch wel oud genoeg om erover te praten. Of niet dan? 

Een tijdje terug verscheen er een interessante video op Youtube die veel vrouwen aan het denken heeft gezet. Want hoe mooi jij je kale poes ook vindt, is het wel zo gezond om het allemaal weg te halen? De haren op ons lichaam zitten er allemaal met een functie. Toch is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld dat wij vrouwen (en veel mannen) vrijwel alles wegscheren. Niet gek natuurlijk, want in bepaalde opzichten is het ook een stuk hygiënischer om het weg te halen. Maar zoals je zelf misschien al kunt bedenken, groeien er niet voor niets haartjes down under. Schaamhaar zit er bijvoorbeeld ook om wrijving te voorkomen wanneer je seks hebt.

Er zijn talloze voor- en nadelen bij het kiezen voor het wel of niet scheren van schaamhaar. Tegenwoordig wordt er niet gek van opgekeken wanneer jij het niet 100% wegscheert. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om er over te praten met iemand anders dan je allerbeste vriendin.

Dus ben jij benieuwd of je moet kiezen voor een bush of een kale flamoes? Bekijk dan even deze video hier onder, en je weet het antwoord. En mocht je besluiten dat een begroeide venus not your cup of tea is, check dan even dit artikel om scheeruitslag te voorkomen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=46LU6AxB1go