Vitaminen en mineralen voor een mooie huid

Beauty door Lien

Voedingsstofjes hebben enorm veel effect op je huid. Zo kan te veel suiker puistjes veroorzaken en het drinken van alcohol ook oneffenheden achterlaten. Wat je dan juist wel binnen moet krijgen? Dit zijn de vitaminen en mineralen die goed zijn voor je huid.

Vitaminen en mineralen voor je huid

Een mooiere huid krijg je nu eenmaal ook door de juiste voeding te eten. Dit is een simpele, effectieve manier om een glowy skin te verkrijgen. Je hebt er geen dure skincare producten voor nodig en ondersteunt er ook nog eens de gezondheid van je lichaam mee. Win-win. Dus, wat zijn dan de voedingsstofjes die je huid laten stralen? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Vitaminen voor je huid

Allereerst ondersteunt vitamine A de vernieuwing van cellen. Dit verbetert de elasticiteit van je huid. Je kunt het onder andere in wortel en spinazie vinden. De B-vitaminen staan er dan weer om bekend kalmerend en versterkend te werken. Ze zorgen ervoor dat er genoeg voedingsstoffen naar de cellen worden getransporteerd. Dit laat je huid er gehydrateerd uitzien. De B-vitaminen vind je onder andere in spinazie en andere bladgroenten. Vitamine C is een ander hydraterend stofje. Je huid wordt onder andere door genoeg vocht voorzien met de vitamine C in citrusvruchten. Om je bindweefsel te versterken zorg je ervoor dat je genoeg vitamine E binnenkrijgt. Zo bescherm je je huid tegen rimpels en creëer je meer stevigheid. Dit stofje vind je onder andere in noten en granen.

Mineralen voor een mooie huid

Zink heeft een kalmerend effect. Het geneest wondjes en vermindert oneffenheden. Zink vind je onder andere in peulvruchten en noten. Dan is ijzer een ander mineraal waar je er meer van wilt nemen. Het verdrijft namelijk een doffe, bleke uitstraling en vervangt dat voor een glowy, stralende teint. Ijzer haal je uit vis en vlees, en als je vegetarisch bent uit peulvruchten. Dan is selenium een stofje met een positief effect op je huid. Het werkt namelijk ontgiftend en dat betekent dat allerlei oneffenheden ermee worden vermindert. Selenium haal je uit volkorenproducten en bepaalde soorten noten.

Ook interessant: wat is een koffiedip?