Bikinilijn scheren? Dit is de juiste manier

Body & Health door Chloe

In de zomer besteden we vaak extra tijd in de badkamer. Huid hydrateren, benen ontharen en natuurlijk onze bikinilijn scheren. Vooral dit laatste kan nogal een irritatiepuntje zijn. De huid raakt hier snel geïrriteerd wat resulteert in jeuk en rode bultjes. Ben jij hier ook helemaal klaar mee? Lees dan vooral even verder.

Bikinilijn scheren

Het scheren van je bikinilijn is nou eenmaal zo’n klusje dat gedaan moet worden. Geen ramp, maar als je vervolgens lekker op het strand ligt en alles begint te jeuken word je ook niet blij. Gelukkig zijn veel klachten te voorkomen. Wij vertellen je hoe je je bikinilijn wel scheert zonder gedoe.

Goed scheermesje

Gebruik jij zo’n simpel plastic scheermesje en gebruik je deze ook nog meerdere keren? Dat is vragen om problemen. Het is namelijk belangrijk dat je een schoon en scherp scheermesje gebruikt. Dit voorkomt niet alleen irritatie, maar ook ingegroeide haartjes.

Gebruik meer dan alleen water

Als je onder de douche staat en denkt even snel je bikinilijn mee te pakken, dan heb je het mis. Alleen water gebruiken is namelijk niet iets waar je huid heel blij van wordt. Gebruik daarom altijd scheerschuim of -olie zodat het scheermesje gemakkelijker over de huid glijdt. 

Ga met de richting mee

Wanneer je begint met scheren is het van belang dat je met de haargroei mee scheert. Wanneer je dit niet doet, heb je een grotere kans op wondjes. Ook is het belangrijk dat je niet te veel druk zet. Dat is met een scherp mesje namelijk nergens voor nodig.

Nazorg

Ook als je klaar bent met je bikinilijn scheren is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Het beste dat je kan doen is de huid direct na het scheren te koelen en te behandelen met een verzorgende crème. Dit geeft je huid de kans om te herstellen en voorkomt irritatie.