Koffie: het wondermiddel tegen hooikoorts

Body & Health door Chloe

Heb jij last van hooikoorts en heb je alle pillen, neussprays en andere hooikoortsmiddeltjes al geprobeerd? Zoek dan niet verder. Koffie zou namelijk hét wondermiddel zijn tegen hooikoorts. Kom maar door met die cappuccino!

Koffie tegen hooikoorts

Koffie heeft natuurlijk al ontzettend veel voordelen. Naast dat het heerlijk is om de dag mee te starten, is het ook nog eens goed voor je gezondheid. En alsof dat nog niet genoeg is, blijkt het nu ook nog eens te werken tegen hooikoorts. Goodbye cetiricine pillen en neusspray!

Koffie goed tegen allergieën

Oké, leuk dat dit blijkt te werken, maar hoe kan dat dan? Dat leggen we je natuurlijk graag uit. Koffie helpt namelijk bij ophopingen of verstoppingen in de bloedsomloop. Zo vertelt immunoloog Eastern Parik: ‘Bij allergieën ontstaat er een ontsteking en verstopping van je bloedvaten, waardoor je ook een ontsteking in je neus krijgt. Je neus is in feite verstopt door de allergische reactie.’

Koffie, koffie, koffie

Volgens de immunoloog zou koffie je hooikoortsklachten dus flink kunnen verminderen. In koffie zitten namelijk veel antioxidanten en essentiële voedingsstoffen als vitamine B5 en mangaan. Deze stoffen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen zo dus je hooikoortsklachten verminderen. Het helpt dus niet alleen tegen hooikoorts, maar ook tegen andere klachten die veroorzaakt worden door ontstekingen. Kom maar op met die iced latte!