Last van een opgeblazen buik? Dit kan de oorzaak zijn

Body & Health door Chloe

Veel vrouwen hebben er last van: een opgeblazen buik. Wanneer je wakker wordt is er niets aan de hand en een paar uur later voelt je buik als een ballon. Herken jij dit ook? Lees dan even mij, want wij leggen je uit wat de oorzaak hiervan kan zijn.

Uitgedroogd

Vooral met dit warme weer is het extra belangrijk om veel water te drinken. En wist je dat je opgeblazen buik hier zelfs een oorzaak van kan zijn. Ja je hoort het goed, pak maar meteen een glas water. Door uitdroging kan je spijsvertering namelijk stoppen en hierdoor zal je lichaam vocht vasthouden. En je raad het al, dit zorgt nou juist voor dat opgeblazen gevoel. 

Opgeblazen buik door hormoonverandering

Ja hoor, daar zijn ze weer. Zoals met bijna alle kwaaltjes kunnen ook bij een opgezette buik hormonen de oorzaak zijn. Heb jij vaak rond je menstruatie last van een opgeblazen gevoel? Dat kan het heel goed zijn dat dit door alle hormonale veranderingen in je lichaam komt.

Niet ontbijten

Dat je ontbijt overslaan sowieso geen goed idee is hoeven we je hopelijk niet meer te vertellen. Maar wist je dat ook dit kan zorgen voor een opgeblazen buik? Wanneer je niet ontbijt houdt je lichaam namelijk net als bij uitdroging vocht vast.

Te weinig slaap

Slapen is natuurlijk voor heel veel belangrijk, maar ook voor je spijsvertering. Wanneer je een korte nacht hebt gehad komt het stresshormoon Cortisol vrij. Omdat dit je spijsvertering aantast kan dit dus zorgen voor een opgeblazen gevoel.

Opgeblazen buik door constipatie

Nu we het toch over de spijsvertering hebben: één van de meest voorkomende oorzaken van een opgeblazen buik is constipatie. Heb je ook veel last van een hare buik en winderigheid? Dan is de kans groot dat dit de oorzaak is. Dit komt voornamelijk door een slechte voeding. Eet dus meer vezels en drink genoeg water.