Boksles met drievoudig kampioen Remy Bonjasky en Skullcandy

Workout door roos-aduagyei

Op een zonnige middag in Amsterdam verzamelden een hoop enthousiastelingen zich in de Vondelgym voor een wel héél speciale clinic. Drievoudig K1 Kampioen Remy Bonjasky stond ons op te wachten voor een kneiterharde workout. Tijdens deze clinic mochten we de nieuwe koptelefoon van Skullcandy uittesten: De XTRFRee wireless. Benieuwd of ik mijn eerste boksles ooit heb volgehouden?

boksles boxles

Onze allereerste boks les

Nathalie en ik hadden beide nog nooit gebokst. Dus het feit dat bokskampioen Remy onze trainer was maakte ons een klein beetje zenuwachtig. Gelukkig waren we niet de enige beginners! Met een hele grote groep liepen we naar de mat en daar begonnen we met de warming-up. De oortjes van Skullcandy gingen in en op die manier konden we Remy en de muziek goed horen. Wat is nou een betere manier om deze oordopjes uit te testen dan tijdens een heftige work-out met veel springen, bewegen en stoten? Hier onder zie je een korte impressie van de intensieve boks clinic:

boksles

Credits: Isabell Janssen

boksles

Credits: Isabell Janssen

boksles

Credits: Isabell Janssen

Nou, ze hebben de proef dubbel en dwars gehaald. De oortjes blijven goed op hun plek en juist door het feit dat ze de oren niet helemaal afsluiten, krijg je ook nog wat ruis van je omgeving mee. Dit is wel zo veilig wanneer je gaat hardlopen in Amsterdam. Het is heerlijk om helemaal op te gaan in de muziek, maar op een drukke weg is dat alles behalve veilig!

boksles boksles

De XTRFRee wireless

Skullcandy brengt een nieuwe wireless koptelefoon met Bluetooth op de markt die uitermate geschikt is voor fanatieke sporters. Hij is speciaal ontwikkeld in samenwerking met pro atleten op het gebied van crossfit en running. De oortjes zijn heel licht en hebben een speciaal rubbertje waardoor ze perfect op hun plek blijven zitten. Tijdens het trainen zijn ze er bij ons niet één keer uitgevallen. Je moet zelfs wat moeite doen wanneer je ze eruit wil halen. Ze stoten water, zweet en regen af en zijn dus geschikt voor ieder moment.

De batterij gaat zo'n 6 uur meet, dus hij zal je tijdens je training niet in de steek laten. Goed om te weten, want een work-out zonder muziek zie ik écht niet zitten. Het is zelfs mogelijk om je telefoon op te nemen met deze oortjes. Handig!

boksles

boxles

Na de work-out werden we getrakteerd op heerlijke hapjes en drankjes. Dat is natuurlijk meer dan welkom na zo'n uur hard zweten.

Na deze clinic zijn we er wel achter gekomen dat boksen een mega intensieve sport is. Al hadden we dat van te voren al wel bedacht ;). Onze zenuwen die we voor de les hadden waren meer dan terecht. Gelukkig trek je elkaar door de training heen, en het gevoel dat je achteraf krijgt is héérlijk.

Dit was dan wel mijn eerste keer boksen, maar zeker niet de laatste. Kom maar op met die heftige trainingen! En dan het liefst met deze mega comfortabele oortjes.