Breaker Bootcamp

Workout door nadine FG

Via #FITGIRLCODE maakte je een tijd geleden kans om twee maanden Bootcamp te winnen bij The Bootcamp Club in Amsterdam. Fit Girl Nadine deed een keer mee en Fit Girl Lisanne schoot daar een paar mooie plaatjes van. Wat allemaal leuk en lachend begon, eindigde met spierpijn die dagen aanhield. Leuk bleef het wel, alhoewel het lachen iets minder werd naarmate de workout vorderde ;) 

Vliegende start

Dinsdagavond om 7 uur in het zonnige Amsterdamse Bos. Perfecte locatie voor een killer workout. Ik ben gek op bootcamps dus over de vraag of ik een keer mee wilde doen met de Breaker Bootcamp hoefde ik niet lang na te denken. De Breaker Bootcamp is al een aantal maanden bezig en de deelnemers zijn enthousiast en hebben al mooie resultaten geboekt waar zij erg tevreden mee zijn. We gaan van start, onder leiding van Tarek van The Bootcamp Club, met een looppasje richting een mooi open grasveld. De eerste oefening wordt uitgelegd en voorgedaan en binnen no time staan we te squatten en te jumpen. Beetje sprinten tussendoor en de hartslag zit al direct lekker hoog!

squat

Jump

Hallo verzuring

De Bootcamp vordert en de meeste sets van oefeningen herhalen we drie keer. Tarek weet natuurlijk niet dat gister mijn leg day was en gaat lekker los met squats, jumps, sprints, lunges, kikkersprongen en andere aanslagen op mijn benen. Gelukkig krijgen we tussen de sets door even de tijd om op adem te komen en een slokje water te drinken. Dankjewel, Tarek ;)

En dan gaan we nog even door met het shapen van ons bovenlichaam met push ups, planks en oneindig veel crunches. Well hello abs, zo voelt het althans!

Plank

sideplank

BootcampAbs

Hieronder een stukje leuk beeldmateriaal van een eerdere bootcamp uit deze reeks van de Breaker Bootcamp om je een nog betere impressie te geven.

https://www.youtube.com/watch?v=HE5FBtSuT1c

Je kon onlangs via #FITGIRLCODE kans maken op een plaatsje in het Breaker Bootcamp, en Judith was de lucky winner! Ik was erg benieuwd of zij het net als ik had ervaren en daarom heb ik haar gevraagd om haar ervaring te delen. Dit is wat ze zei:
"Toen ik op de #FITGIRLCODE Facebook een berichtje zag staan om kans te maken op acht weken lang bootcampen in een klein gezelschap schreef ik gelijk een mailtje! Sporten in de sportschool deed ik voorheen al geregeld, maar aan een bootcamp had ik nog nooit gedaan. Gelukkig kreeg ik na een paar dagen een mail terug dat ik een van de gelukkige was die samen met vijf anderen acht weken lang ging trainen met trainer Tarek. Aan het begin van de acht weken werden we gewogen, gemeten en werd er een fit test gehouden. Dit hield in dat we verschillende oefeningen (denk aan: sit ups, push ups, squats)  1 minuut lang vol moesten houden. De resultaten werden per persoon opgeschreven in een boekje en na acht weken zouden wij deze opnieuw uitvoeren. De trainingen vonden twee keer per week plaats, 60 minuten lang. Soms in de regen in het Amsterdamse Bos en als we geluk hadden onder de zon bij het Olympisch Stadion. Ik keek altijd erg uit naar de trainingen omdat deze altijd effectief en gezellig waren. 

Dat het daadwerkelijk effectief was bleek na acht weken, toen de eindmeting plaatsvond. Mijn spiermassa was gegroeid en mijn vetpercentage aanzienlijk gedaald! Daarnaast ben ik enkele centimeters verloren bij mijn buikomvang en heeft dit ertoe geleid om ook mijn eetpatroon aan te passen.

Ik ben erg blij met de resultaten die behaald zijn en ben misschien van plan mijn sportschool abonnement af te zeggen om verder te kunnen trainen bij de Bootcamp Club Amsterdam!
"

Workout completed

Bootcamp is altijd een fijne workout, omdat het lekker in de buitenlucht is. Nu was het toevallig lekker weer en met zulk weer laten we ons allemaal weleens verleiden tot een sportieve buitenactiviteit in de vorm van hardlopen, fietsen of skaten. Het leuke van bootcamp vind ik het buiten sporten wanneer het wat kouder en natter is. Dan ben ik eerder geneigd de sportschool in te duiken en het hardlooprondje even te laten voor wat het is, terwijl buiten sporten met lagere temperaturen ook hartstikke lekker is.

BootcampA

Bootcamp

De Bootcamp sluiten we af met stretchen en, hoe kan het ook anders, een Breaker! De variant met kokos ken ik al en vind ik heerlijk, maar voor de afwisseling kies ik vandaag voor banaan en bosbes. Ook heerlijk en met extra eiwitten, die onze spieren goed zullen doen! Je maakt trouwens nog t/m 30 augustus Krijg je een maand lang gratis bootcampen bij The Bootcamp Club (zie actieverpakking voor de code). Hoe? Check de Breaker High Protein, Kokos en Banaan Bosbes (zonder toegevoegde suikers) verpakking. En vergeet niet om #FITGIRLCODE en #breakerbootcamp te taggen in jullie Breaker en bootcamp avonturen, vind ik leuk!