Maak van jouw stad de ideale playground voor een hardlooptraining!

Workout door resy-van-rooijen

De lente is weer begonnen en dat betekent dat de buitenwereld weer tot leven komt! De zon schijnt vaker en het is langer licht: een ideaal moment om die hardloopschoenen weer uit de kast te plukken en een rondje te rennen. Want zeg nou zelf, hardlopend de omgeving ontdekken met wat zonnestralen op je bol is geen slechte combi! 

Het grote voordeel aan hardlopen ten opzichte van een uurtje sportschool is toch wel dat je alleen de buitenlucht en een sportoutfit nodig hebt. Geen duur abonnement of alleen kunnen trainen op bepaalde lestijden, hardlopen kun je altijd en overal doen! Een mooi lenteweertje is natuurlijk altijd welkom, maar gelukkig hebben we daar de komende tijd steeds meer kans op. Dus hup, doe je mooiste outfit en je hardloopschoenen aan en daar ga je.

Loop een nieuwe route

Stap eens uit je comfort zone en verlaat je vertrouwde hardlooproute. Dat rondje park ken je nu wel, jij bent klaar om meer van de stad te ontdekken! Het is tijd om op nieuwe plekken te komen en dat kan alleen maar door gewoon te gaan. Bedenk van te voren welke afstand je wilt lopen en wanneer je op de helft van deze afstand bent, keer je weer om of ga je natuurlijk met een andere weg terug. Moeilijker moet je het niet maken, gewoon gaan! Heb jij zowel linksom als rechtsom van je huis wel gehad? Je kunt natuurlijk ook eerst een stukje op de fiets stappen om op nieuwe plekken te komen. Zo kom je in delen van de stad waar je misschien nog nooit eerder heb gelopen en ontdek je allerlei toffe views, mooie gebouwen of een heerlijk rustgevend watertje waar je heerlijk je hoofd kunt leegmaken.

hardlopend de omgeving ontdekken

Stel een doel

Misschien denk je "leuk die lente, maar waarom zou ik gaan hardlopen?" Nou, stel een doel! Hardlopen is toegankelijk, niet alleen omdat je het overal kunt doen, maar ook omdat je zelf bepaalt hoe lang je gaat. Begin je net met hardlopen, dan ben je waarschijnlijk al blij wanneer je eindelijk 5km achter elkaar kunt rennen, terwijl iemand anders aan het trainen is voor haar eerste marathon. Kies voor jou een gepast doel en daag jezelf uit!

Het streven naar een doel werkt vaak het beste wanneer je ook een specifiek moment hebt waarop je dit wilt kunnen lopen. Zo helpt het door deel te nemen aan een hardloopwedstrijd. Tegenwoordig worden er zo veel hardloopwedstrijden georganiseerd dat er echt wel een juiste afstand voor jou bij zit. Zo vindt op zondag 21 mei 2017 de Marikenloop plaats: een hardloopevent speciaal voor vrouwen waarbij je kunt kiezen tussen de 5, 7.5 en 10 km!

Ren mee met INTERSPORT

Oké, dus je hebt besloten om deze lente de hardloopschoenen weer aan te trekken? Goed bezig! Om het nog leuker voor je te maken heeft INTERSPORT deze lente een superleuke uitdaging voor jou! Door tijdens het hardlopen jouw run en de nieuw ontdekte omgeving vast te leggen, maak jij namelijk kans op een plekje in het INTERSPORT team tijdens de Marikenloop. Jij krijgt dan de kans om samen met Annemerel en Laura Brijde 7,5 km te gaan hardlopen! Nog leuker is dat deze twee power vrouwen hun tips met jou delen voorafgaand aan de run, zodat je goed voorbereid aan de start verschijnt. En alsof dat nog niet alles is, ontvang je ook een brand new ASICS sportoutfit - van kleding tot aan de schoenen!

hardlopend de omgeving ontdekken

Klaar om te rennen?

Wil je deze kans niet aan je voorbij laten gaan? Plaats dan een foto/video van jouw hardloopmoment tijdens het ontdekken van jouw omgeving op Instagram. Tag @intersportnl en @fitgirlcode en gebruik de hashtags #renmeemetintersport, #sporttothepeople, #asics en #roadtomarikenloop. Wie weet maak jij dan kans om samen met jouw hardloopmaatje mee te rennen in het INTERSPORT-team! Voorafgaand aan deze run volgen jullie samen een clinic van Robert Lathouwers, zodat jullie straks samen tiptop in vorm in een nieuw ASICS setje over de finish gaan! Deze kans wil je niet laten liggen toch?!

Ben jij al begonnen met trainen en kun je deze run wel gebruiken als extra motivatie? Wij zijn heel benieuwd naar wat voor moois jij in jouw omgeving tegen komt tijdens het hardlopen!

Meer lezen over het ontdekken van je omgeving tijdens het hardlopen? Michelle ging jullie voor en maakte van Los Angeles haar playground tijdens een tof hardloopevent met ASICS! >

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met INTERSPORT geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel. :)

hardlopend de omgeving ontdekken