De Comeback Van Het Badpak
Zolang ik me kan herinneren draag ik al een bikini. Maar hoe ouder ik word, hoe mooier ik badpakken begin te vinden. Tot dit jaar sloeg ik dit item altijd over, maar waarom eigenlijk? Is het om dat het me doet denken aan atleten en oma's of omdat ik er vreemde tan lines van krijg? Tijd voor onderzoek.
De geschiedenis van het badpak
Kun je je voorstellen dat we ooit het water in gingen in enkellange gewaden? Nou, het is toch echt zo. Toen strandvakanties populair werden in de 19e eeuw, was een sunkissed tan nog niet zo populair als nu. De mensen bedekten hun bleke huid volledig. Gelukkig kwamen vrouwen er achter dat dit totaal niet praktisch was, wat er voor zorgde dat de badpakken steeds korter werden. Vanaf 1900 groeide de vraag naar comfortabele zwemoutfits. Ook mochten vrouwen mee gaan doen met zwemwedstrijden, hiervoor moesten de badpakken ook strakker en korter worden. Tijdens de jaren '20 begon het badpak steeds meer te lijken op de versie zoals we 'm nu kennen.
Concurrentie
In 1946 werd de bikini geïntroduceerd. Vanaf dat punt ging het volledig mis met het badpak. De bikini werd het seks-symbool onder de kledingstukken en het badpak werd het tegenovergestelde. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk, denk bijvoorbeeld maar eens aan Pamela Anderson in haar rode Baywatch-variant.
Anno 2015 associëren nog steeds veel mensen het badpak met saai en preuts. Vooral het mannelijke deel van de bevolking. Maar waarom? Wanneer ik een een badpak tegen kom op het strand kan ik vaak alleen maar jaloers zijn op de vrouwelijke en sexy uitstraling van de draagster. Omdat ik er niets van begreep ben ik eens rond gaan vragen in mijn omgeving en tot de conclusie gekomen dat het er écht aan ligt wát je draagt en hóé je het draagt. Meer daarover later.
Anno 2015
Het is natuurlijk wel handig om te weten wat er dan precies ouderwets is en hoe een badpak er wél uit moet zien in de 21e eeuw. De grootste trends op dit moment zijn de cut out-variant en de monokini. De cut out is het tegenovergestelde van saaiheid! Het straalt juist sexyness en zelfverzekerdheid uit omdat jij één van de meiden bent die hem aan durft! Vooral de varianten met een diep decolleté zijn erg populair. Wanneer de cut out van een badpak zo groot is dat er weinig meer dan een bikini overblijft, heet het een monokini. Met deze variant krijg je ongetwijfeld vreemde tan lines, maar het is het zeker waard. Zorg alleen dat je hem niet elke dag aan hebt..
Wat trek je aan
Een appel figuur staat voor brede schouders, grote borsten, smalle heupen en een klein buikje. Een bandeau variant laat je borsten groter lijken, een voorgevormde variant maakt ze juist groter. It's up to you! Een print item laat je slanker lijken omdat het de aandacht op het badpak laat vestigen in plaats van op je figuur.
Met een peer figuur zijn je heupen breder dan je schouders en borsten. Daarnaast heb je een geweldige kont, zorg er dan ook voor dat deze goed in beeld is! Om je borsten groter te laten lijken kun je het best een item dragen met details rond de bovenkant.
Met een zandloper figuur kun je vrijwel elk badpak aan dat je maar wenst. Je hebt de perfecte curves voor dit kledingstuk. Als zandloper heb je een smalle taille, zorg er daarom voor dat deze goed benadrukt wordt.
Ben je een rechthoek? Dan is je lichaam slank en atletisch, maar heb je niet veel curves. Door een variant te dragen met een diepe decolleté lijken je borsten groter en je lichaam langer. Decoraties op je swimsuit geven je lichaam meer volume.
Dus, ga jij voor het badpak deze zomer? Ik in ieder geval wel! Laat mij zeker weten voor welke type badpak jij het liefst gaat!