PROBEER EEN VAN ONZE FITGIRLCODE GUIDES

Bekijk Guides
Lunch

De favoriete sandwich van… Aranka!

Brood is misschien niet meer de meest geliefde lunch, maar ik maak van mijn sandwich tegenwoordig echt een feestje. Vroeger belegde ik het eigenlijk heel saai, met een plakje kaas of met hagelslag… Maar nu zorg ik er echt voor dat mijn sandwich genoeg voedingsstoffen bevat en lekkere ingrediënten!

Daarom wilde ik ook mijn favoriete sandwich met jullie delen. Een sandwich kan echt heel lekker zijn, zo lang je maar ingrediënten neemt waar je gek op bent! Voor mij is dat kerriemayonaise bijvoorbeeld 😉 Maar ik vind het ook belangrijk dat er genoeg voedingsstoffen in zitten. Daarom heb ik gekozen voor broccoli kiemen. Fun fact: wist je dat er in 1 toefje broccoli kiemen net zo veel anti-oxidanten zitten dan in 300-500g broccoli? Hoe handig is dat! Broccoli eet ik ook graag, maar dat is nou niet echt handig om op je brood te leggen.

Ingrediënten:

 • Brood (bijv. spelt of volkoren)
 • Kerriemayonaise
 • Een paar plakjes (oude) kaas
 • Een paar plakjes kipfilet met zongedroogde tomaat
 • Een zakje pijnboompitjes
 • Broccoli kiemen

Bereidingswijze:

 1. Rooster eerst de pijnboompitjes goudbruin.
 2. Als je dit hebt gedaan, pak dan een sneetje brood en besmeer deze met een klein beetje kerriemayonaise.
 3. Leg hierop een plakje kaas en een plakje kipfilet met zongedroogde tomaat.
 4. Neem een toefje broccoli kiemen en spreid dit over de sandwich.
 5. Strooi hier een aantal geroosterde pijnboompitjes overheen.
 6. Herhaal stap 2 t/m 5 voor de volgende laag.
 7. Neem nog een sneetje brood, smeer hier nog wat kerriemayonaise op en leg deze bovenop de sandwich (met de kerriemayonaise naar beneden).
 8. Snijd de sandwich doormidden en tadaa: je sandwich is klaar!

Eetsmakelijk! Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Plaats een reactie

Comments

 1. Lisa

  Super lekker ziet het er uit, wil het zelf ook als lunch gaan maken…. maar kan ik die kerrie mayonaise gewoon kant en klaar kopen of moet ik deze zelf maken?

  • Aranka

   Hi Lisa! Ik heb de kerrie mayonaise gekocht bij de jumbo. Zit in een tube met klein rood dopje. Zelf maken kan natuurlijk ook maar dit is een snelle sandwich en dat paste er niet zo goed bij ;). Mocht je het zelf maken en het lukt, let me know!

 2. Rosalyn

  Hi Aranka,

  Waar kun je kipfilet met zongedroogde tomaat kopen?

  • Aranka

   Hi Rosalyn,

   Deze kun je alleen bij de Jumbo kopen, zoo lekker!!