Na het lekkere weer van vandaag kijken we allemaal zó enorm uit naar de zomer. Hopelijk blijf het zonnetje schijnen! Dat zou fijn zijn, want de afgelopen maanden hebben we natuurlijk keihard gewerkt aan onze body’s. Bloed, zweet en tranen in de sportschool zijn het uiteindelijk helemaal waard, wanneer we zelfverzekerd over het strand kunnen lopen. En laten we eerlijk zijn, van lichamelijke progressie krijgen we allemaal een ego-boost. In welk kledingstuk kun je het beste met je lichaam pronken? Juist, je bikini.

Het maakt niet uit hoe vaak je jezelf in het zweet werkt, je lichaamsbouw blijft hetzelfde. Net zoals rokjes en broeken, moet je tijdens het kopen van een bikini stil staan bij je figuur. Zo is de ene bikini veel en veel meer flatterend bij je figuur dan een ander. Om je nog een extra schepje zelfverzekerdheid te geven, leggen wij je vandaag uit welke bikini’s het allermooist bij jouw figuur staan.

Zandloperfiguur

Het zandloperfiguur wordt vaak beschouwd als het klassieke vrouwelijke figuur. Dit figuur kenmerkt zich aan de mooie rondingen die perfect in balans zijn. Heb je een zandloperfiguur? Dan heb je geluk, want bijna alles staat je goed. Vooral triangels en halters staan fantastisch bij je!

Wat je bij een zandloperfiguur het beste kunt vermijden zijn badpakken of monokini’s met een all-over-print. Deze verbergen namelijk je beste punten, namelijk je curves. Nog een andere tip: ga niet mixen en matchen. Door te kiezen voor een dezelfde top en bottom, wordt je figuur extra geflatteerd.

 

Peervormig figuur

Heb je smalle schouders en volle billen- én bovenbenen? Dan heb je een peervormig figuur. Ook bij een peerfiguur is het handig om te kiezen voor bikini’s die de goede kwaliteiten van je figuur benadrukken. Zo kun je het beste kiezen voor een bandeautop. Pak hier lekker mee uit, dus kies voor een exemplaar met opvallende prints, felle kleuren of fringes. Leg dus de nadruk op je borsten! Wat je vooral moet vermijden zijn bikini shorts. Deze maken je billen optisch groter en dat wil je dus juist niet.

Appelvormig figuur

Een appelfiguur kenmerkt zich aan de brede taille en de smalle benen. Ook met een appelfiguur kun je een hele hoop bikini’s hebben. Het allermooist staan voorgevormde bikinitops, maar ook bikini’s met grote kleurvlakken en prints kun je rocken. Natuurlijk ben je helemaal vrij in het mixen en matchen. Denk bijvoorbeeld aan een egaal broekje en een bikinitop met grote prints. Probeer bikini’s met kleine printjes te vermijden. Ook kun je de tankini beter laten liggen, omdat het je figuur niet flatteert, en ook omdat het dit seizoen niet meer zo fashionable is.

 

Atletisch of plank figuur

Een atletisch of plank figuur herken je al heel snel. Je bent niet gezegend met vrouwelijke rondingen, maar beschikt wel over mooie spieren. Door te kiezen voor de juiste bikini’s, kun je rondingen creëren. Handig! De optische curves krijg je bijvoorbeeld door te kiezen voor een print met ronde en vloeiende lijnen. Ook de fringe top en triangelvormige broekjes zijn een echte aanrader.

Belangrijk is om effen bikini’s en badpakken te vermijden, deze maken je figuur namelijk nog rechter. En dat is nou net wat je wilt voorkomen. Rechte schouderbandjes leggen de nadruk op je rechte taille, dus ook die kun je beter laten liggen. Tot slot zijn bikinibroekjes met pijpen een echte no go voor je figuur, omdat je er minder vrouwelijk door lijkt.

Yay! Door deze figuurtips loop je er gegarandeerd zelfverzekerd bij deze zomer. Check StyleToday voor nog véél meer style tips! 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.