Hoe blijf je fit als je niet naar de sportschool mag? Wij probeerden DISQ!

Fit & Training door bieke-van-orten

Inmiddels zitten we alweer een tijdje met dichte sportscholen en sportklasjes die niet meer gegeven kunnen worden. Toch willen we allemaal graag fit blijven, maar de motivatie is soms ver te zoeken als je dag na dag op je matje in de woonkamer moet gaan liggen. Soms heb je even behoefte aan afwisseling. Wij mochten 21 dagen lang de thuisworkouts van Disq proberen. Elke dag 10 minuten trainen, op een leuke en bijzondere manier. Het is niet je ‘standaard’ workout. Wij vertellen je over onze ervaring met DISQ.

Wat is het?

DISQ is een draagbaar fitnessapparaat. Je draagt een heupgordel, waaruit aan de linker- en rechterkant een koord komt dat via je enkels naar het handvat gaat dat je vasthoudt. Dit zorgt voor weerstand, waardoor je alles uit je workout kunt halen. Je kunt deze weerstand verstellen naar verschillende standen. Omdat de DISQ zo klein is en je de workouts vanaf je telefoon kunt volgen, is hij makkelijk mee te nemen en kan je hem echt overal gebruiken. Je kunt hem meenemen op vakantie (als we weer mogen ;)), naar vrienden, naar het park, of je kunt gewoon in de woonkamer gaan staan. Geen excuses meer dat het niet handig uitkwam, want er is altijd ergens op de dag wel een moment om 10 minuutjes op deze manier te sporten.

DISQ begeleiding

Elke dag krijg je een persoonlijke mail met de workout van die dag erin. Als je vragen hebt of graag persoonlijk advies krijgt, kun je hierom vragen. Je kunt zoveel begeleiding krijgen als je wil. Je kunt dus ook gewoon lekker je gang gaan en alleen vragen stallen als je ergens tegenaan loopt. Je zit nergens aan vast!

Ook krijg je niet alleen de begeleiding en de workout, maar zitten er hele leuke extra’s bij. Zo krijg je lekkere recepten toegestuurd en krijg je een werkboek tijdens deze 21 dagen.

Onze ervaring

Geloof me, we hebben al heel veel geprobeerd op het gebied van thuissporten. Wij zouden DISQ zeker aanraden! Het is 100% de moeite waar om je wekker iets eerder te zetten om de dag goed te beginnen met een (korte) intensieve workout. Voor je gevoel sta je elke ochtend op een nieuwe workout te sporten met Suzanne en XX. Weer of geen weer, ze waren er elke keer! Zelfs toen heel het land onder de sneeuw lag.

Het was wel even wennen met de touwen en de weerstand die je zelf kunt aanpassen. Je hebt niet elke dag een band met touwen om je enkels tijdens het sporten! Maar toen ik eenmaal doorhad hoe ik met deze weerstand om moest gaan en wist hoe de oefeningen werkte, zat ik er goed in! Ook al zijn het maar korte workouts, ze zijn mega intensief en ik kreeg er goede spierpijn van (yes!). Dat klinkt als de perfecte workout, toch?

  • Onze ervaring nog aanvullen? –

Ik denk dat je merkt dat wij mega enthousiast zijn over DISQ en de workouts. DISQ is echt een leuke manier om weer fit te worden en lekker bezig te zijn met sporten. En het kost je ook nog eens maar 10 minuten per dag!

Ben jij net zo enthousiast geworden als wij? Kijk dan eens op het Instagram account van DISQ en laat ons weten wat je ervan vindt!