Dit is waarom je beter niet met een ventilator kunt slapen

Lifestyle & Tips door Chloe

Met deze temperaturen is er maar één ding wat we willen in de slaapkamer: verkoeling. Een ventilator lijkt hiervoor de perfecte oplossing. Zo wordt je slaapkamer op een snikhete zomerdag net wat koeler. Maar wist je dat het helemaal niet goed is om met een ventilator te slapen?

Slapen met een ventilator

Het lijkt misschien een goed idee om de ventilator aan te zetten als je je bed induikt, maar je kan het beter niet doen. Het is namelijk niet zo gezond. Volgens Sleep Advisor is het voornamelijk voor mensen met een pollenallergie niet de beste keuze. Door je ventilator ’s nachts aan te zetten blaas je de pollen en het stof namelijk door de kamer en dan met name jouw kant op. Een stofvrije kamer en schone ventilator zijn dus erg belangrijk, mocht je hem toch nog aan willen zetten.

Droge huid

Heb jij regelmatig een ventilator naast je bed staan en last van een droge huid? Dat zal hier wel eens door kunnen komen. Je huid droogt namelijk uit door de constante lucht die op je gezicht wordt geblazen. Nou kan je hier nog een hydraterende crème voor gebruiken, maar niet alleen je huid droogt uit. Ook je ogen en je keel worden droog van een ventilator naast je bed.

Spierpijn zonder te sporten

Wist je dat je door te slapen met een ventilator zelfs spierpijn kan krijgen de volgende dag. En ja, ook als je niet gesport hebt bestaat deze kans. Door de koude luchtstroom zullen je spieren zich gedurende de nacht de hele tijd aanspannen. Vooral als je regelmatig met een stijve nek wakker wordt, kan dit wel eens de boosdoener zijn. Mocht je hem aanzetten, hou dan voldoende afstand van je gezicht en je nek. Het is beter om hem bij je voeteneind te zetten. Zo kom je toch nog zonder problemen de hete zomernachten door.