Dit is waarom naakt slapen goed voor je is

Body & Health door Chloe

Op zomerdagen dragen we het liefst zo min mogelijk kleding. En dat heeft vooral te maken met het warme zomerweer. Als jij jezelf hierin herkent dan hebben we goed nieuws voor je. Naakt slapen is namelijk hartstikke goed voor je.

Naakt slapen is beter voor je geheugen

Huh? Krijg je van naakt slapen een beter geheugen? Ja zeker. We leggen het even uit. Wanneer je naakt slaapt zal je het minder warm hebben. En je lichaam koel houden is ideaal voor een goede nachtrust. Je raakt namelijk is een diepere slaap, die ook wel de REM-slaap en DELTA-slaap worden genoemd. En laten deze fases nou super belangrijk zijn voor je geheugen. 

Op gewicht blijven

Deze zag je waarschijnlijk ook niet helemaal aankomen, maar door naakt te slapen houd je je gewicht onder controle. Ook dit heeft weer te maken met de kwaliteit van je slaap. Wanneer je diep slaapt dan scheid je meer van het hormoon leptine af. Dit hormoon zorgt ervoor dat je trek krijgt en dus sneller geneigd bent om te eten. Hoe dieper je slaap, hoe minder je van dit hormoon in je lichaam hebt. Ook is het zo dat wanneer je niet in een diepe slaap belandt je lichaam meer hormonen produceert waar je juist wel trek door krijgt.

Vaker tussen de lakens

Naakt slapen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je seksleven. Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat stellen die naakt slapen gelukkiger zijn in hun relatie. Hoe minder kleren je draagt, hoe meer oxytocine je lichaam aanmaakt. Dit staat ook wel bekend als het liefdeshormoon. Het perfecte ingrediënt voor wat seksuele spanning in de slaapkamer.

Sterkere botten en spieren door naakt te slapen

Wist je dat je botten en spieren zelfs sterker worden wanneer je naakt slaapt? Wanneer je lichaam zichzelf op temperatuur probeert te houden dan wekt dat het hormonale systeem op. Ook de groeihormonen worden opgewekt. Hierdoor zal je dus sterkere spieren en botten krijgen.