Nagels verzorgen: zo blijven ze intact

Body & Health door Lien

Heb je snel last van afbrekende nagels? Dan kan het fijn zijn om wat meer tijd te besteden aan de verzorging ervan. Met een paar simpele gewoontes zorg je ervoor dat ze sterk blijven en doorgroeien.

Nagels verzorgen

Sterke en gezonde nagels: de een is er van nature mee gezegend, terwijl de ander er wat extra moeite voor moet doen. Gelukkig is het helemaal niet zo ingewikkeld om je nagels goed te verzorgen. Deze gewoontes maken namelijk al een groot verschil:

1.      Gezonde voeding

Als je echt snel last hebt van brekende nagels, dan gaat dit je zeker helpen. Zorg ervoor dat je genoeg B-vitamines binnenkrijgt. Ook selenium en zink vormen belangrijke bouwstenen. Eventueel kan je deze vitamines en mineralen ook uit supplementen halen, maar een gevarieerd dieet met veel groente en fruit is vaak al voldoende.

2.     Manicures nemen

Een nagelstylist heeft veel verstand van nagels en handen. Diegene voorziet je niet alleen van een nieuw lakje, maar kan je ook van advies en extra nagelverzorging voorzien. Daarnaast is een professionele nagelstylist in staat om verschillende vroegtijdige nagelproblemen te identificeren. Een ander voordeel van manicures inplannen: je de verzorging kun je aan iemand anders overlaten. Dat scheelt jou weer tijd en moeite.

3.    Gebruik een nagelversterker

Een nagelversterker beschermt kwetsbare nagels tegen beschadiging door ze wat harder en steviger te maken. Deze handige tool voorkomt dat je nagels gaan splijten en kan als basecoat onder nagellak worden gebruikt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om zelf je versterker te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een geschikte plantaardige olie. Zo’n olie bevat vaak allerlei voedende eigenschappen die enorm gezond zijn.

Meer lezen: Lasertherapie: dit zijn de voordelen voor je huid

4.    Gewoontes afleren

Terwijl je een aantal gezonde habits aan je routine toevoegt, is het ook goed om er een paar onder de loep te nemen die je juist wilt loslaten. Nagelbijten is natuurlijk funest voor de groei van je nails. Ook andere kleine dingetjes, zoals regelmatig met je nagels tikken of veel met je handen werken, kunnen van invloed zijn op de gezondheid. Al met al is het een goede vuistregel om zorgvuldig met je handen om te gaan.