Dit zijn de leukste bestemmingen voor een actieve vakantie

Lifestyle & Tips door Chloe

Zit jij nog te twijfelen over waar je deze zomer heen wilt of ben je misschien al aan het dromen over je volgende vakantie? Aan het strand liggen is leuk, maar een beetje actie is natuurlijk ook nooit verkeerd. Als jij wel houdt van dingen ondernemen op vakantie moet je even mee lezen. Wij hebben namelijk de leukste bestemmingen voor een actieve vakantie op een rij gezet.

Kroatië

Kroatië is het perfecte land als je gek bent op natuur. Het landschap is hier ontzettend gevarieerd en er is enorm veel te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de bekende Plitvice meren, ga een stuk wandelen door de bergen of verken de omgeving op een mountainbike. Ook als je van watersport houdt zit je hier goed. Wist je dat je in Kroatië zelfs kunt duiken? Dat kan je het beste doen in het plaatsje Rovinj. Hallo actieve vakantie!

Actieve vakantie in Frankrijk

Frankrijk doet je misschien meer denken aan met de hele fam op de camping staan, maar dit land heeft nog zoveel meer te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat je hier fantastisch kunt fietsen? En als je van avontuur houdt dan kan je zelfs een 10-daagse kanotocht doen van Argentat tot Mauzac. Een ervaring om nooit te vergeten.

Kreta

Griekenland is een geliefd vakantieland. En hoewel je Kreta vaak associëren met feestvakanties door de plaats Chersonissos, is dit toch ook echt het perfecte eiland voor wie op zoek is naar avontuur. Het eiland is namelijk ontzettend groot waardoor het landschap overal weer anders is. Roze stranden, grotten en te gekke wandeltochten: je hebt het hier allemaal. Zo vind je op Kreta ook de smalte kloof ter wereld: de Samariakloof. Deze kloof kun je helemaal doorwandelen en de wandeling is totaal zo’n 16 kilometer lang.

Een actieve vakantie in Zweden

Houd je wel van een actieve vakantie in de natuur? Dan is Zweden wat voor jou. Je kan hier te gekke kanotochten doen waarbij je ’s nachts gaat wildkamperen. Hoe tof is dat? Ook kan je hier enorm veel andere activiteiten doen die je niet zo snel in andere landen vindt. Denk aan ijsvissen, bijlwerpen, quad rijden of zwemmen in de bergen. Dit is wel erg koud, maar gelukkig kan je daarna lekker bijkomen in een Zweedse sauna.