Dit zijn de workout trends voor 2020

Fit & Training door robin-den-besten

We zijn eigenlijk pas net gewend aan al het nieuws wat er in 2019 op ons pad kwam en 2020 staat alweer voor de deur. Afgelopen jaar werd maar weer bewezen wat er allemaal kan veranderen in een jaar en welke dingen wel of geen succes zijn. Omdat wij stiekem nu al heel benieuwd zijn wat er in 2020 allemaal gaat veranderen, zijn we op zoek gegaan naar dé workout trends voor 2020. Misschien gaan we straks allemaal spontaan marathons lopen of komt er weer een bizarre groepsles (hallo bieryoga) op ons pad. Wij nemen je mee!

Wellness workouts

In 2020 staat selfcare nog hoger dan het nu al stond. We moeten meer aan onszelf denken en zowel ons lichaam als onze geest meer rust gunnen. Dat betekent dus dat workouts hier ook meer op gericht gaan worden. Er zal nog meer yoga en mindfulness op de planning komen en ook andere workouts zullen meer gepaard gaan met selfcare. Zo worden groepslessen bijvoorbeeld afgesloten met een paar minuten mediteren en zal het in elke gym wel mogelijk worden om een lesje yoga mee te pakken.

Nog kortere workouts

Het afgelopen jaar werden HIIT-workouts al steeds populairder en in 2020 zal dit alleen nog maar meer worden. We willen meer sporten maar hier ook niet teveel tijd aan besteden, daarom zal HIIT een veel algemener begrip worden en zullen er op verschillende plaatsen ook gevarieerde workouts worden aangeboden. Dat betekent dus nog vaker sporten in minder tijd, zo horen we het graag!

Van hardlopen naar wandelen

Het tempo mag omlaag in 2020, maar je (hard)loopschoenen blijven aan. De afgelopen tijd is steeds meer bewezen hoe effectief wandelen eigenlijk is. Sterker nog, er wordt zelfs gezegd dat wandelen beter voor je zou zijn dan hardlopen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je lekker stevig doorwandeld en af en toe eens wat verder gaat dan 5 kilometer, maar wij zien deze trend helemaal zitten.

Nog meer variatie

Ben jij snel uitgekeken op een bepaalde sport of groepsles? Dan wordt 2020 helemaal het jaar voor jou. We willen namelijk steeds meer verschillende dingen proberen en zijn een beetje verwend geworden in het aanbod van workouts. Abonnementen als ClassPass en OneFit zullen dus alleen maar meer gebruikt worden. Dat wordt nog meer workouts proberen totdat jij dé perfecte sport hebt gevonden.

Ouderwets 'gymmen'

Het begon afgelopen jaar al een beetje terug te komen, maar in 2020 kun je het nog meer verwachten: We gaan weer ouderwets gymmen als op de basisschool. Spellen als apenkooien en trefbal worden steeds meer gezien als workout en kunnen op nog meer plekken uitgevoerd worden. Plezier maken en socializen gaan steeds meer voorop staan in de fitness wereld en dat vinden wij een hele mooie beweging. Trek je gymschoenen dus maar aan en ga lekker spelen!

Met deze workout trends voor 2020 in het vooruitzicht hebben wij nog meer zin in het nieuwe jaar. We zijn heel benieuwd of jij nog toffe trends hebt gezien die je het komende jaar verwacht terug te zien. Laat je het ons weten in de comments?

Bronnen: Elle.com, Metro UK