Doe mee met onze 7-dagen relax challenge!

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Iedere dag rennen we van hot naar her terwijl we opgeslokt worden door onze telefoon. Er gaat geen minuut voorbij zonder prikkels, en tot rust komen gebeurt eigenlijk pas wanneer we gaan slapen. Zonde natuurlijk, want je dag zou zo veel fijner zijn wanneer je even de tijd neemt om te chillen. Samen met Tranquini hebben we een toffe challenge bedacht waarmee we allemaal weer een beetje meer 'zen' worden. Let's do this! 

Het idee is simpel: voor iedere dag van de week is er een opdracht. Je kunt natuurlijk ook op één dag meerdere opdrachten doen, maar je kunt het ook gewoon houden bij eentje per dag. Whatever you want! Het doel van deze challenge is om weer een beetje stil te staan bij het feit dat we soms écht even moeten chillen. Telefoon weg, TV uit, ramen dicht en gewoon even je rust pakken. Daar denkt Tranquini net zo over. Zij hebben namelijk ontdekt dat als je vanuit ontspanning werkt en leeft, je meer kunt bereiken, meer kunt presteren, je beter kunt focussen, en overal een betere versie van jezelf bent! Hun toffe filmpje hieronder was onze inspiratie tot deze relax challenge!

Het klinkt misschien makkelijk, maar geloof me, het is moeilijker dan dat het lijkt. Daarom gaan we dit gewoon met z'n allen doen, zodat we aan het einde van de week als een ultieme Buddha door het leven kunnen gaan! Relax. Be positive. Good happens.

Maandag: Doei telefoon!

Okay, we beginnen de eerste dag meteen goed: Op maandag zetten we onze telefoon allemaal even één uur lang op vliegtuigstand. En nee, het is niet de bedoeling dat je hem tussendoor eventjes stiekem op de 'normale' stand terugzet. Dat uurtje lijkt misschien lang, vooral wanneer je denkt aan al die heerlijke Instagram foto's die je nu mist, maar geloof me: Hij vliegt zo voorbij! Op kantoor merken we ook dat onze telefoons wel vastgeplakt lijken te zitten aan onze handen. Zeker nu het ook mogelijk is om te Appen op je laptop ben je bijna constant in gesprek. Not cool! Dus: leg die telefoon even helemaal weg en focus je op de andere dingen die je moet doen.

relax challenge

Dinsdag: Yoga sessie

Yoga is populairder dan ooit. Het lijkt wel alsof iedere chick na het wakker worden begint met een uitgebreide yoga sessie. Gelukkig kun je ook mega zen worden wanneer je het bij één keer per week houdt. Zorg er dan wel voor dat je die sessie helemaal tot rust komt. Op Youtube zijn talloze yoga video's te vinden die je kunt volgen. Dinsdag is het dus jouw taak om voor jezelf een virtuele yoga sessie in te plannen met jezelf. Mocht er een yoga school in de buurt zitten, dan kun je daar natuurlijk ook even langswippen voor een 'live' lesje!

relax challenge

Woensdag: Lunchdate met jezelf

Soms is het op kantoor zo druk dat we, met onze heerlijke lunch voor onze neus, door blijven werken. Als er iets is dat slecht voor je is, dan is het dat wel. Het is zonde dat je niet volledig geniet van je lekkere salade, maar daarnaast heb je op die manier eigenlijk ook niet door hoe veel of hoe weinig je eigenlijk eet. Plan op woensdag een romantische lunchdate met jezelf en ga lekker op een terrasje zitten onder het genot van een heerlijk verkwikkende Tranquini. Want als er één drankje is dat perfect is voor je 'zen' momentje, dan is het Tranquini wel. Onze koelkast staat niet voor niets vol met deze prachtige blauwe en groene blikjes ;) De natuurlijke ingrediënten van het drankje stimuleren namelijk een bepaald deel van je hersenen waardoor je kunt ontspannen, maar wél gefocust blijft. Ideaal toch! Als een lunch op een terras niet mogelijk is: ga dan gewoon even een blokje wandelen nadat je hebt gegeten. Zo kun je even je hoofd leegmaken en daarna weer knallen op kantoor!

 

Donderdag: Dinner for two

Nodig één van je beste vrienden of vriendinnen uit, en plan een lekker avondje bankhangen gepaard met een heerlijke pizza. Zet een paar van je favoriete films en/of series klaar en geniet van jullie avondje met z'n tweeën. Soms is het echt even nodig om lekker samen op de bank te hangen en te kletsen over van alles en nog wat. Even je hoofd leegmaken en alvast een beetje inkomen voor je weekend. Omdat we het altijd zo ontzettend druk hebben met school/studies/werk vergeten we het nog al eens om dit soort avondjes in te plannen. Zonde, want ze zijn altijd mega gezellig!

 

Vrijdag: Creëer je eigen hammam

Wat is er nu een betere manier om het weekend in te gaan dan met een uitgebreide wellness sessie? Zet een lekker muziekje op, steek wat geurkaarsjes aan en tover je badkamer om tot een ware hammam. Tijd om te stomen, scheren, scrubben, wassen, epileren, hydrateren en tot rust te komen. Geloof me, je huid gaat hier héél blij mee zijn. Om nog maar te zwijgen over je koppie, want zo'n relax avondje zorgt ervoor dat je helemaal opgeladen aan het weekend begint.

 

Zaterdag: Houd een opruim dagje

Opruimen. Wie haat het niet? Voordat ik het boek 'Opgeruimd' van Marie Kondo had gelezen had ik er een enorme hekel aan. Nu ruim ik maar al te graag op wanneer ik een dagje vrij ben. Ik zet een lekker muziekje aan, gooi al mijn boeken uit de kast en ga ze één voor éen uitzoeken. Het zelfde gebeurt met mijn kledingkast. Een leeg en opgeruimd huis staat gelijk aan een opgeruimd hoofd en dat is wat we natuurlijk willen in deze challenge! Dus hoppa: pak de vuilniszakken erbij en opruimen maar!

 

Zondag: Maak een boswandeling

Een boswandeling of misschien zelfs wel een strandwandeling is een perfecte manier om je weekend af te sluiten. Vraag je lovah gezellig mee of ga gewoon in je uppie. Als het lekker weer is kun je een fijn boek meenemen en ergens wat gaan lezen. Geloof mij, dit soort dingen lijken misschien saai maar het is oh zo heerlijk! Je hoofd is in één keer leeg en je hebt er ook nog eens een lichte cardio work-out op zitten. Twee vliegen in één klap!

Wedden dat we aan het einde van deze week he-le-maal zen zijn? Zet jij de challenges in je agenda? Laat ons vooral weten wat je er van vond na afloop! :)