Draag je die leggings om je booty te showen? Of wat?

Lifestyle & Tips door ewout

Anna en Ewout schrijven brieven aan elkaar, waarin ze iedere keer een prangende vraag, dilemma of frustratie beschouwen. Ewout vanuit het unieke oogpunt van de man, Anna op haar beurt vanuit het weergaloze oogpunt van de vrouw. Helemaal begrijpen zullen ze elkaar nooit, maar toch doen ze een poging. Niet geschoten is altijd mis! Dus als je prangende vragen, levenskwesties of dilemma’s hebt, leg ze aan ons voor in de comments hieronder. Schunnig, gênant en provocerend; Anna en Ewout deinzen nergens voor terug!

Hoi Anna,

Afgelopen weekend was ik bij de pop-up store van Jogha. De topjes, strings en leggings vlogen me om de oren. Nouja, dat tweede niet helemaal. Maar sommige dames hadden er geen enkel probleem mee om hun broek naar beneden te trekken terwijl ik pal naast ze stond. Het zal de adrenaline zijn geweest bij het zien van de 70% korting stickers. Want vrouwen en korting, dat is een dodelijke combinatie. Maar dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen!

Toen ik niet meer naar twee witte billen stond te kijken en mijn vriendin netjes uit het pashokje kwam lopen in een hippe legging, begon er wat bij me te dagen Anna. Die leggings. Dat zit toch helemaal niet lekker? Zo’n strak ding tussen je naad. Ik zou helemaal gek worden en net als Nadal bij iedere move dat broekje uit mijn kont willen trekken. Bovendien zie je er alles in zitten. Van een uit de klauwen gewassen moedervlek tot een heuse cameltoe. Best confronterend soms.

yogapants_gif

Ik bedoel ja... uh... ja dat dus.

Toegegeven. Mijn eigen gym wear wordt ook steeds strakker. Met als resultaat dat het touwtje in mijn sweatpants meer bekijks trekt dan mijn groen/grijze ogen. Maar ik, als man, wil naast iets modieus ook comfort. Een beetje ruimte op bepaalde plekken is zeer gewenst. Met zo’n strakke legging zou ik juist de aandacht trekken van andere mannen, achtervolgd worden door giechelende meisjes (“Kijk hem nou in zijn maillot!”) en een toontje hoger zingen. Dus da motte we nie hebbuh, op zijn Rotterdams gezegd.

Leggings zijn complexe dingen. Net als vrouwen. Dus gek is het niet dat jullie elkaar opzoeken. Maar elkaar vinden blijkt een ander verhaal. “Nee, deze maakt me dik”. “Dat printje leidt teveel af”. “Schijnt mijn string hier in door?”. Zomaar een paar uitspraken die ik opving tussen de vliegende kledingstukken door. Een legging is dus niet zomaar een legging. Maar als je eenmaal ‘the one’ hebt gevonden en hem aantrekt, voel je je Jen Selter met een glimmende ronde bips.

Als billen-man vind ik het helemaal niet vervelend dat jullie de strakke variant verkiezen boven de seksloze, slappe hobbezakbroek. Graag zelfs. Af en toe leidt 'ie me wel iets te veel af in de gym. Als jullie losgaan in het squat rack bijvoorbeeld. Dan komt alles op scherp te staan, staat de tijd even stil en kom ik pas weer ter aarde als je de gewichten op de grond laat kletteren. Eigenlijk mag ik niet kijken, dus dat probeer ik ook maar niet. Maar soms schiet mijn getrainde oog gewoon jouw kant op.

yogapants_gif
Oh well, hello there...

Maar zeg nou eerlijk, je trekt die legging aan om je booty gains te showen, right? Niet omdat ie zo fantastisch lekker zit. Je wilt mijn aandacht trekken. En als het niet lukt in de gym, dan zet je hem wel op Instagram. Of wil je indirect ook je mede Fit Girls imponeren? Je bent trots op je billen. Een flinke bil hebben is in. Net zoals deze verhullen in een kleurrijke legging. Je begrijpt mijn dilemma: wat is nou de èchte reden achter het dragen van die ogenschijnlijk beklemmende lapjes stof?

Ciao Ewout

P.s. bij deze tag ik alle girls van #FITGIRLCODE voor een mirror-booty-selfie om jouw brief terug wat extra ‘body’ te geven.

Benieuwd naar Anna's antwoord? Lees het hier. 

Tip: benieuwd naar de Tiktok Legging die viral gaat? Hier vind je 'm.