Recepten

Eetdagboek: Dit is hoe Robin gezond eten leuk houdt

Mijn eetpatroon- en dagboek variëren vaak nogal flink. Mijn basis is in principe altijd gezond, met een paar kleine uitschieters natuurlijk en daaromheen varieert het heel erg wat ik eet. Omdat ik inmiddels goed weet wat ik wel en niet kan eten en regelmatig beweeg, let ik niet heel erg meer op mijn macro’s. Wel eet ik een stuk minder koolhydraten dan ik vroeger deed omdat ik bijvoorbeeld mijn porties verkleind heb. Omdat iedereen weer anders eet en leeft, leek het me leuk om mijn eetdagboek te delen. Niet persé zodat jij dit kunt navolgen, maar meer om je wat inspiratie te bieden voor receptjes. Op deze manier vind ik een gezonde lifestyle volhouden in ieder geval een eitje. 

eetdagboek

Ontbijt: Havermout + grote cappuccino met magere melk/soya melk

Ik ontbijt vaak onderweg, dus wanneer ik een keertje thuis ontbijt vind ik het heerlijk om lekker de tijd te nemen. Omdat ik niet zo graag brood eet, bestaat mijn ontbijt vaak uit iets met havermout of kwark. Ik maak voor onderweg altijd graag overnight oats omdat dit een voedzaam ontbijtje is, wat je tegelijkertijd makkelijk mee kunt nemen. Deze keer had ik zin in warme havermout, deze maakte ik met appel, kaneel en pindakaas. Ook drink ik altijd meteen koffie in de ochtend. Ik kan echt niet zonder. Meestal drink ik deze met magere melk, maar ik vervang mijn melk ook weleens met soja of havermelk.

Snack: Zelfgemaakt bananenbrood

Ik zorg dat er voor het begin van de week altijd een gezonde (liefst zelfgemaakte) snack klaarligt. Zo maak ik bijvoorbeeld vaak 2 grote bananenbroden en vries ik deze in losse plakjes in. Wanneer ik dan ‘s ochtends vertrek pak ik een stukje uit de vriezer wat ontdooid is wanneer ik het een paar uurtjes later op wil eten. Ik gebruik als basis voor mijn bananenbrood eigenlijk altijd de cake uit dit recept. De kokosolie vervang ik door magere kwark, dit werkt namelijk heel goed om je cake smeuïg te maken.

 

eetdagboek

Lunch: Green bowl met erwtjes, avocado en ei

Tijdens m’n lunch vind ik het fijn om alvast wat extra groentes te eten, deels omdat ik ‘s avonds geen vlees en ook niet altijd vleesvervangers eet en omdat ik het gewoon heel erg lekker vind. Deze keer lunchte ik thuis en maakte ik een groene bowl die een beetje geïnspireerd is op mijn Bali lunches. In deze groene bowl zitten erwtjes, avocado, tomaatjes, een gekookt eitje en wat stukjes cracker om in de eitjes te dopen. Hieroverheen deed ik wat feta, citroensap en een klein beejte witte wijn-azijn.

Snack: Snoeptomaatjes

Snoeptomaatjes zijn m’n beste vrienden. Ik heb ze altijd in huis en vind het ook hier wederom lekker om weer wat extra groentes binnen te krijgen. In de middag heb ik vaak zin in iets hartigs, dus snoeptomaatjes sluiten hier perfect bij aan. Andere favoriete snacks zijn een ‘simpel’ handje pistachenootjes of gemengde noten.

eetdagboek

Diner: Gevulde paprika’s

Ik ben nu ruim 1,5 jaar vegetariër en het bevalt me zo goed! Ik at hiervoor al heel weinig vlees, maar heb het tot op heden eigenlijk nog niet gemist. Natuurlijk heb ik weleens een misstap gemaakt, maar ik zou nu echt geen vlees meer willen eten bij mijn lunch of avondeten. Ik hoor vaak van mensen dat ze iets ‘missen’ wanneer ze vegetarisch eten, maar ik ben van mening dat je dit bij veel gerechten totaal niet zou missen als je het zou proberen. Vooral in gerechten die al een geheel zijn zoals ovenschotels, pasta’s of wokgerechen mis je echt geen vlees (vind ik dan). In dit gerecht zat voor de verandering wel een vleesvervanger, namelijk vegetarisch gehakt. Dat vind ik heerlijk om in gerechten te verwerken en aangezien dit gerecht officieel een traditioneel vleesgerecht is leek dit me een goede optie. De gevulde paprika’s maakte ik door de paprika’s in de oven te grillen en vervolgens te vullen met een mengsel van vega gehakt, kidneybonen, ui, knoflook en tomatenpuree. Ik topte ze af met een beetje yoghurt en wat geraspte kaas. Hierbij at ik ook nog wat zilvervliesrijst. Smaakt als comfortfood maar is echt een heerlijk gezond gerecht!

Snack: Kwark met kiwi

Ook mijn avondsnack is weer heel erg simpel. Het is de perfecte lichte snack voor wanneer ik ‘s avonds nog een beetje trek heb of voor na het sporten. Overigens moet ik toegeven dat mijn avondsnack ook weleens vervalt of dat ik ‘m vervang met chocolade of koekjes. Ik wil tenslotte af en toe ook ‘gewoon’ genieten van iets lekkers. Daar is het leven veel te leuk voor. 😉

Ik hoop dat je een beetje inspiratie hebt kunnen halen uit mijn eetdagboek of dat je hierdoor wellicht weer frisse moed hebt gekregen om je fitte lifestyle weer op de rit te krijgen. Voor mij is het inmiddels zo’n routine geworden, dat ik dit soort dingen maken en eten echt heel makkelijk vindt. Vind jij het leuk om je eetdagboek ook een keer te delen? Laat het dan hieronder weten in de reacties! 

Vind jij tips & tricks voor je fitte lifestyle ook zo handig?

We hebben er nog veel meer voor je! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang dagelijks de beste tips in je inbox om de beste versie van jezelf te worden. We got your back!

Plaats een reactie