RECEPT: Eiwitrijke saladebowl

Food & Recipes door sophie-koopmans

Dit heerlijke recept is bedacht en getest in de Fitgirlcode keuken! Een eiwitrijke, lekkere lunch. Wanneer ga jij hem proberen?

1 bowl | bereidingstijd 15 min | Lunch

324 kcal | 18,6 gram eiwit | 29 gram koolhydraten | 19 gram vet

Ingrediënten:

  • 1 gekookt ei
  • 60 gram gemengde sla
  • 50 vlinderpasta
  • 1 wortel
  • 2 tl kappertjes
  • 1 tomaat
  • 40 gram snoeptomaatjes
  • 2 el cottage cheese
  • 1 el bieslook
  • 1 tl chilivlokken

Dressing:

  • 1 el magere kwark
  • 1 tl mayolijn
  • Peper
  • Zout
  • 1 á 2 tl citroensap
  • 1 tl fijngehakte peterselie

Bereiding:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook het ei naar de gewenste tijd. Ik heb het ei hier 8 minuten gekookt.

2. Snij de tomaat in blokjes en halveer de snoeptomaatjes. Snij de wortel in kleine blokjes of in halve plakjes.

3. Meng voor de dressing de magere kwark, de mayolijn en het citroensap door elkaar. Voeg hier zout en peper naar smaak aan toe. Als de dressing nog iets te dik is dan kun je het verdunnen met een beetje water. Doe dit zorgvuldig want hij wordt al snel te dun. Meng op het laatst de fijngehakte peterselie door de dressing.

4. Giet de pasta af en spoel het af onder de koude, stromende kraan. Dit zorgt ervoor dat de pasta een beetje afkoelt. Meng vervolgens de pasta, de sla en de helft van de dressing door elkaar. Pak een kom en voeg dit hieraan toe.

5. Voeg de tomaat, snoeptomaat, kappertjes en de wortel toe aan de salade. Schep hier de cottage cheese bovenop. Snij het gekookte ei in 8 partjes en leg dit op de cottage cheese. Maak de salade af met de bieslook en de chilivlokken.