Valentijnsdiner voor twee… maar dan thuis

Food & Recipes door sophie-koopmans

Nu alle restaurants dicht zijn kunnen we helaas niet uiteten. Maar waarom zou je uiteten gaan als je ook thuis kan genieten van een heerlijk diner bij kaarslicht? Wellicht is het nog wel romantischer zo knus thuis. Een groot voordeel: geen dresscode! Dus als jullie lekker in joggingpakken willen blijven hangen… do it! Het diner kan ook juist een goede reden zijn om je weer een keertje mooi aan te kleden en fully glammed aan tafel te zitten.

Wij hebben een heerlijk drie-gangendiner samengesteld. Liefde gaat door de maag en dat lukt met dit diner zeker! Het is geen moeilijk diner om te maken, dus wij zeggen; verras je lover en sloof je uit in de keuken voor deze Valentijnsdag.

Voorgerecht

Wraps met zalm

2 personen | bereiding 10 minuten

Ingrediënten:

  • 2 volkoren wraps
  • 2 el kruidenroomkaas
  • 50 gram gerookte zalm (dunne plakken)
  • 50 gram rucola

Bereidingswijze:

1. Besmeer twee volkoren wraps met de kruidenroomkaas.

2. Verdeel de zalm over de wraps.

3. Verdeel de rucola over de wraps.

4. Rol de wraps stak op en snijd het in stukken van ongeveer 2 á 3 cm

5. Serveer de stukjes wrap op een bord


Hoofdgerecht

valentijnsdiner Ravioli met aubergine en burrata

Ravioli met aubergine en burrata

2 personen | bereiding 35 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram verse ravioli met kaas
  • 1 aubergine
  • 175 gram cherrytomaatjes
  • 1 burrata (250 gram)
  • 70 gram rauwe ham (b.v. parmaham)
  • 1 sjalot
  • 1 bosje verse basilicum
  • ½ citroen, rasp
  • 200 gram Tomato frito
  • Snufje knoflookpoeder
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Tip: vervang voor een vegetarische variant de rauwe ham door zongedroogde tomaatjes.

Bereiding:

1. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm, halveer de cherrytomaatjes, snipper de sjalot. Haal de blaadjes van de basilicum en scheur dit in stukken. Snijd de steeltjes fijn.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote steelpan en fruit hierin de sjalot, de citroenrasp en de basilicumsteeltjes ca. 5 minuten op laag vuur.

3. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes en de tomato frito toe. Laat dit 20 minuten pruttelen. Voeg in de laatste twee minuten 2/3 van de gescheurde basilicumblaadjes toe. Breng de saus op smaak met een snuf knoflookpoeder, peper en zout.

4. Voeg ondertussen een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan. Roerbak op middelhoog vuur de aubergine in 8 min. goudbruin. Voeg de aubergine toe aan de saus en verwarm dit in met de basilicumblaadjes mee.

5. Scheur ondertussen de rauwe ham in stukken.

(Voor de vegetarische variant halveer je de zongedroogde tomaatjes)

6. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

7. Verdeel de pasta over de borden en schep hier de saus bovenop. Verdeel de rauwe ham (of zongedroogde tomaatjes) en de overige basilicumblaadjes over de borden. Halveer vervolgens aan tafel de burrata en leg dit direct op de borden. Maak het af met versgemalen peper.

Eetsmakelijk!

Nagerecht

Healthy mini cheesecakes

2 personen | 10 minuten

Ingrediënten:

  • 5 volkoren biscuits
  • 100 gram light roomkaas
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 15 gram roomboter
  • ½ tl citroensap
  • 70 gram frambozen
  • 1 el frambozenjam minder suiker
  • 2 glaasjes

Bereiding:

1. Verkruimel de biscuits tot een fijn geheel en smelt de boter op laagvuur in een steelpannetje. Meng de boter hierna door de verkruimelde biscuits.

2. Druk het biscuitmengsel met een lepel stevig aan in het glaasje. Klop de roomkaas samen met de honing tot een luchtig geheel. Schep hierna de Griekse yoghurt en het citroensap door het mengsel.

3. Verdeel het mengsel over de biscuitkruimels en strijk hier de frambozenjam overheen. Maak de mini cheesecakes af met de frambozen.

Met deze recepten zet je gegarandeerd een heerlijk Valentijnsdiner op tafel! En mocht je nou geen date hebben, kan je dit heerlijke menu gewoon lekker voor jezelf en/of een vriend(in) maken ;).

Voor meer inspiratie, check dan de andere recepten op onze website!