Fitland

Heeuuuj! We mochten op stap! Wie mochten op stap? De Fitgirlcode crew natuurlijk, duh! En aangezien we onze grootse avonturen maar al te graag met jullie willen delen, bij deze, een heuse play-by-play van ons zaterdagse speeluitje. Wij mochten namelijk, tromgeroffel… Fitland onveilig maken! Met 13 vrouw en 1 man (ode aan de enige echte Rembrandt) stapten we vol goede moed de Rotterdamse Fitland locatie binnen voor een Fitgirlcode proof sportsessie, gevolgd door een luie chilling in de spa én lekkere lunch. En nu is de grote vraag natuurlijk, hoe was het?!

Als we met de hele bende aan het sporten slaan is het serious business. Stipt op tijd (lees: op zaterdagochtend tempo) marcheren we Fitland binnen. Ik word omringd door Eightpack Shelley en Ruige Roos. De Jogha gear is massaal uit de kast getrokken. De barbells lonken. Maar bovenal hebben we natuurlijk gewoon zin in een chille workout afternoon!

Part 1: Functional Circuit Training

Ik vind circuit training persoonlijk heel erg tof. Het is effectief, leuk, en altijd anders! En niet te vergeten behoorlijk zwaar… Het circuit dat wij mochten bestormen bestond uit zo’n 8 onderdelen, variërend van de klassieke kettlebell swing tot de nodige boksmoves. Nu zou je denken, joh, is toch een eitje voor die Fit Girls? Nou, dach ‘t ff nie eh! We zijn stuk voor stuk gesneuveld op het slagveld, met knalrode koppies en kletsnatte booties als resultaat. De begeleidende chick van Fitland (een échte gym tijger) hield ons goed in de smiezen en accepteerde geen half werk. Stiekem naar een lichter gewichtje geswitcht? Voor je ‘t wist werd er weer een zwaardere versie in je handen gemoffeld! En die spirit kunnen wij zeker wel waarderen (toen wat minder).

Fitland

Hier lachten we nog…

Fitland

Kat en Nympha kicking ass 

Part 2: HI Spinning class

Op kantoor hebben we het op de een of andere manier niet echt op spinnen. Ik vind het persoonlijk vooral nogal saai en eentonig, laat staan iets voor van die middelbare vrouwen die alleen de sportschool betreden voor een uurtje bijkletsen op de fiets (tja…). Nou, mijn mening is compleet bijgedraaid hoor, amai! Ik heb oprecht nog nooit zo’n leuke, zware, gave, zwaaaare, opzwepende, ZWARE spinning class meegemaakt! We kregen les van een geweldig mens dat al schreeuwende het laatste schepje energie uit ons wist te trekken onder het genot van keiharde dance tunes. Hop, tien minuten sprinten, hop, omhoog met dat achterwerk! Volgens mij was de Fitgirlcode crew aan ‘t einde van de class zo’n twee kilo vocht lichter. Sweat is fat crying!!!

Fitland

Rara, het is rood en uitgeput? 

Part 3: RUST

Na de kneiterzware sportsessies waren we allemaal wel toe aan een frisse duik, en laat dat nou net kunnen bij Fitland (hello zwembad!). De nodige sappige roddels werden uitgewisseld in de stoomcabine en Rembrandt werd (zoals gewoonlijk) gebruikt als dating adviseur in de Finse sauna. Fris en fruitig schoven we aan voor de lunch en knabbelde we op hoog tempo broodjes zalm en andere lekkernijen weg. It was a great day!

A lá, we hebben ons de opvolgende dagen alleen nog schuifelend door kantoor kunnen verplaatsen aangezien iedereen leed aan ernstige spierpijn (met een hoofdletter E). Een friendly reminder aan het geslaagde uitje! 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.