Geen fitnessapparatuur

Nu de meesten van ons al een tijdje aan huis gebonden zijn, heeft je fitness routine waarschijnlijk wat veranderingen ondergaan. Hoewel hardlopen nog steeds een prima manier is om in conditie te blijven (zolang je de veiligheidsmaatregelen in acht neemt), zul je het waarschijnlijk nog een tijdje zonder je sportschool en groepslessen moeten doen. Een home-gym zou natuurlijk fantastisch zijn in deze situatie. Maar gelukkig heb je geen fitnessapparatuur nodig om fit te blijven. Dat lukt je ook wel met wat je al in huis hebt! Laat je inspireren door onze suggesties…

Geen fitnessapparatuur? Dit kun je ook gebruiken…

#1. Wasmiddel en melkflessen als kettlebells

Die zware flessen wasmiddel zijn, net als die tweeliter flessen melk, prima geschikt als kettlebells – zolang ze maar een handvat hebben! Vind je ze niet zwaar genoeg? Dan kun je ze na gebruik met zand vullen.

#2. De bank als halterbank

Je comfortabele bank is niet alleen handig om je favoriete Netflix series op te bingewatchen. Het is namelijk ook een prima alternatief voor de halterbank in de sportschool! Je kunt hem ook gebruiken voor sit-ups, split lunges, tricep dips en meer.

#3. Fietsbanden als weerstandsbanden

Toen ik nog fanatiek aan karate deed, verzamelde ik oude binnenbanden van fietsen. Die gebruikten we namelijk om explosiviteit mee te trainen – en dat was ongelofelijk effectief. Knoop een paar van die banden aan elkaar en je hebt fantastische weerstandsbanden!

#4. Een rugtas als gewichtsvest

Doe een paar soepblikken, gevulde waterflessen of dikke boeken in een rugtas, slinger ‘m op je rug en ga aan de slag! Tip: weeg je rugtas voor je workout, zodat je weet hoeveel gewicht je meedraagt; dat kun je dan geleidelijk aan verhogen.

#5. Een basketbal als pushup-tool

Wanneer pushups in onstabiele omstandigheden worden uitgevoerd, kunnen ze helpen om lastig te trainen spiergroepen te activeren. Neem een basketbal en probeer eerst om een plank uit te voeren met beide handen op de bal (core aanspannen!). Zodra je dit een tijdje vol kunt houden, kun je jezelf voorzichtig in een push-up laten zakken, waarna je weer opdrukt naar je startpositie.

#6. De trap als cardiomachine

Je hebt echt geen fitnessapparatuur nodig als je thuis (of in de buurt) een trap hebt. Die kan namelijk prima als cardiomachine fungeren! Met het nemen 400 treden per dag (verspreid over de hele dag) kun je je uithoudingsvermogen flink verbeteren.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.