Maak je home workouts soundproof met deze slimme tip!

Fit & Training door chrismuru

De onderbuurman die ik had in het appartementje waar ik acht jaar lang woonde, zou het ongetwijfeld bevestigen: ik was behoorlijk luidruchtig. Niet omdat ik hard muziek draaide (daar heb je headphones voor) maar omdat ik heel fanatiek (en soms wat onhandig) home workouts deed. Als je in een appartement woont en je workouts thuis uitvoert (zoals de meeste van jullie nu waarschijnlijk ook doen) dan wil je daar liever niet je onderburen mee lastig vallen. Een goede yogamat met wat demping kan al een hoop schelen. Maar er is nog iets dat heel handig is om je workouts soundproof te maken en te voorkomen dat je onderburen moordneigingen krijgen: barre sokken. Bonus: ze zorgen ook dat je een optimale grip hebt op je gladde vloer!

Wat zijn barre sokken?

Barre sokken zijn oorspronkelijk ontworpen voor dans, yoga en pilates, maar ze werken net zo goed voor boxing, HIIT en krachttraining workouts thuis. Je trekt ze aan zoals normale sokken, maar ze zijn bedoelt om zonder schoenen te dragen. Ongeacht wat voor fratsen je uithaalt, ze blijven perfect zitten en zijn bovendien voorzien van een anti-slip laagje op de zool, zodat je niet uit kunt glijden op je laminaat.

Maken ze echt je home workouts soundproof?

Barre sokken zijn super lichtgewicht en voelen minder ‘chunky’ dan sportschoenen. Toch bieden ze hun eigen unieke voordelen. Ze beschermen je achillespees, bieden ondersteuning en zijn zo ontworpen dat je tenen zich op een natuurlijke manier kunnen spreiden. Barre sokken zijn niet alleen super comfortabel, maar zorgen ook dat je geruisloos als een ninja door je workout gaat! Dikke kans dat je onderburen het niet eens merken als je jump squats of burpees doet. Tenminste… als je de juiste barre sokken hebt.

Check deze merken voor barre sokken om je workouts soundproof te maken:

ToeSox

Shashi Socks

Sweaty Betty

Lululemon

Qing