Hoe Robin haar balans vindt in een fitte lifestyle

Fit & Training door robin-den-besten

De laatste tijd laten alle Fit Girls van team Fitgirlcode steeds een beetje meer van zichzelf zien. Zij zijn onlosmakelijk verbonden aan het fitte leven en hebben ooit zelf hun gezonde leven omgegooid voor het leven dat ze nu leiden. Ook ik besloot een aantal jaar geleden dat het tijd werd voor een ander, gezonder leven. Ik vertel je graag wat mijn motivatie daar voor was en waarom ik het nu nog steeds vol plezier vol houdt.

Het goede leven

Vanuit huis heb ik altijd geleerd dat gezond eten een goede basis is. Veel fruit, elke dag groenten en lekker gevarieerd eten zat er altijd al in. Maar naast dat gezonde eten ben ik (gelukkig) dankzij mijn ouders ook gaan houden van het bourgondische leven. Heerlijke diners waar je van blijft eten, koekje bij de koffie, bakje chips met een wijntje op de bank. Je kent het vast wel. ;) Natuurlijk is het niet slecht om af en toe te genieten van iets extra's. Maar als je elke dag thuis komt en standaard met chocola of koekjes op de bank neer ploft gaat het niet helemaal goed, en dat is dan ook precies hoe het bij mij ging. Ik was niet dik, maar ook niet super slank. Hoe dan ook, ik was niet tevreden met hoe ik er uit zag en zat hierdoor minder lekker in mijn vel. Tijd voor een verandering!

Stap voor stap

Mijn eerste stap naar een gezonder leven was het vervangen van de ongezonde snacks en ontbijtjes in gezonde varianten. Ik maakte gezonde koekjes en cakes, at bananenbrood als ontbijt en kwam erachter dat havermout helemaal mijn ding was. Ik at geen toetje én koekje maar koos voor een bakje kwark op de bank. Ik raakte snel aan deze verandering gewend en had de smaak te pakken. Toen ik uit huis ging en verhuisde van een dorp naar een grote stad werd het eigenlijk nog makkelijker. Ik had een sportschool om de hoek en ging hier een paar keer per week fanatiek aan de slag. Ik liet een sportschema maken en zag hierdoor dat mijn lichaam veranderde. Dit was voor mij de basis en op dat moment het gene wat mij motiveerde om door te gaan.

Té gezond

Helaas kwam er ook een moment in mijn transformatie waarbij ik doorsloeg. Ik telde calorieën, raakte geen suiker meer aan en werd doodongelukkig als het me niet lukt om binnen een bepaald aantal calorieën te blijven. Ik was boos op mezelf als ik een avondje sporten oversloeg en was de balans helemaal kwijt. Ik besloot dat het zo echt niet verder kon, en nam een break van mijn 'gezonde leven'. Na een tijdje vond ik de balans terug, de basis was gezond en ik nam wanneer ik daar zin in had gewoon iets lekkers en genoot weer intens als ik eens een keer iets minder gezonds had. Ik had eindelijk de ultieme balans gevonden.

Een nieuwe levensstijl

Inmiddels ben ik al een paar jaar bezig en is mijn gezonde lifestyle een gewoonte geworden. Ik zit lekkerder in mijn vel en merk dat zowel mijn innerlijk als uiterlijk er beter uit zien. Op dit moment ben ik zo gewend aan deze lifestyle dat doorgaan heel makkelijk is. Ik kan best een tijdje de sportschool overslaan en het vervolgens weer net zo hard oppakken, ook het bourgondische leven is nog steeds aanwezig. Ik voel me absoluut niet schuldig als ik geniet van een heerlijk diner of een avondje lekker los ga met wat drankjes. De volgende ochtend zit ik gewoon weer aan mijn bakje havermout en weet ik dat ik net zo hard weer verder kan. De allerbeste tip die ik jou kan geven is dan ook om je leven stap voor stap aan te passen, als je gewend raakt aan je nieuwe leven wil je nooit meer anders en ben jij je eigen motivatie.

Vind je het leuk om meer persoonlijke verhalen van het Fitgirlcode team te lezen? Laat je reactie dan achter in de comments. We vinden het super leuk als we jou kunnen inspireren! 

Wil je meer van mij zien? Neem dan ook eens een kijkje op mijn eigen blog of volg me op instagram via @howilook.nl