Word de fitste versie van jezelf

Shop nu
Food

Gezonde portobello hamburger

Let’s be honest, we houden allemaal van hamburgers! Soms heb ik van die dagen dat ik gewoon een enorme behoefte heb aan een grote homp vlees. Mijn burger cravings gaan gepaard met alle mogelijke toppings die je je maar kan wensen: bacon, ei, cheddar kaas, uien en een lekker sausje. Mijn enige probleem is het gevoel dat ik heb nadat ik zo’n burger heb gegeten. Ik voel me er niet zo chill door en het geeft mijn cravings ook helemaal geen voldoening. In plaats daarvan voel ik me schuldig en ietwat opgeblazen.Daarom zoek ik nu mijn toevlucht bij mijn eigen gemaakte gezonde hamburger, die ik echt veel liever heb. Ik maak ze van mager gehakt en in plaats van een hamburger broodje gebruik ik portobello paddestoelen. Om het geheel af te toppen, voeg ik ui, augurk en home-made ketchup toe. Met dit recept ben je er zeker van dat je van een super duper yummy GUILT-FREE burger gaat genieten!

Ingrediënten:

 • 4 portobello paddestoelen (te halen in elke supermarkt)
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 150g mager gehakt
 • 1 ui
 • 1 tomaat
 • sla
 • 2 augurken
 • zout, peper en knoflook poeder

Voor de tomatensaus:

 • 2 tomaten
 • 50g tomaten puree
 • 1 theelepel oregano

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 240 graden Celsius. Plaats een vel bakpapier op een bakplaat.
 2. Plaats de portobello paddestoelen op de bakplaat met de bolle kant omhoog. Giet hier een klein beetje kokosolie overheen en wat zout en peper. Bak ze 15 minuten in de oven.
 3. Mix het gehakt met wat zout, peper en knoflook poeder. Maak 2 mooie burgers van het gehakt. Snijd de uien in ringen.
 4. Bak de burgers met de uienringen in een pan met wat kokosolie.
 5. Snijd de tomaten voor de saus. Plaats ze in een pan met wat tomatenpuree en oregano tot je een goede saus hebt.
 6. Ondertussen kun je de portobello paddestoelen uit de oven halen wanneer de 15 minuten voorbij zijn.
 7. Nu kun je je burger gaan bouwen! Leg 2 portobello paddestoelen op een bord met de bolle kant omlaag. Top ze met sla, de burger, tomatensaus, verse plakjes tomaat, augurk en de uienringen. Leg de overige 2 portobello paddenstoelen er bovenop (met de bolle kant naar boven) en je hebt je gezonde burger!

gezonde hamburger

Eetsmakelijk Fit Girls! Deel jouw versie van een gezonde hamburger met de hashtag #fitgirlcode of @fitgirlcode! Voor nog meer gezonde recepten, volg mij op mijn blog, Facebook of Instagram. Liefs!

Plaats een reactie