7 goede voornemens waar je een beter persoon van wordt

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Yes, die goede voornemens als meer sporten, stoppen met roken en gezonder eten zijn hartstikke belangrijk. Maar het is ook leuk en goed om een keertje outside the box te denken! Ben je klaar voor een uitdaging? Ga dan ook aan de slag met deze doelen!

1. Kijk minder televisie

Sorry voor iedereen die van televisie kijken houdt, maar echt goed voor je is het niet. Studies hebben zelfs aangetoond dat we minder tevreden met ons leven zijn als we vaak tv kijken. Natuurlijk hoef je niet gelijk je tv uit het raam te gooien, maar wees gewoon bewust van hoe vaak je naar het vierkante scherm kijkt. En of die programma’s het ook echt waard zijn.

2. Geef aan goede doelen

Nog zo’n leuk onderzoek: verschillende onderzoeken laten zien dat je gelukkiger en minder gestrest wordt van het geven aan goede doelen. Ga dus eens op zoek naar een goed doel waar jij maandelijks wel een bedrag aan zou willen doneren. Je hoeft heus niet gelijk je spaargeld over te maken, maar als je wel enkele euro’s per maand kunt missen: waarom niet?

3. Koop minder dingen en meer belevenissen

Van het kopen en opdoen van nieuwe ervaringen word je veel gelukkiger dan van het kopen van nieuwe spullen, schijnt volgens weer een ander onderzoek. Koop daarom dus niet die schoenen uit de sale ‘die je alleen maar koopt omdat je er €30,- mee bespaart’. Investeer je geld slim en ga bijvoorbeeld eens naar een museum, musical, concert of ga op stedentrip.

4. Luister naar je lichaam

Kom jij ’s ochtends maar niet uit bed of heb je elke dag op hetzelfde tijdstip een dipje? Misschien moet je eens naar deze signalen van je lichaam luisteren. Zorg voor genoeg slaap, eet volwaardig voedsel tegen dat dipje en drink genoeg water tegen die hoofdpijn aan het einde van de dag. Met een beetje aandacht kunnen deze problemen echt getackeld worden.

5 Gebruik minder social media

Ververs jij ook elk kwartier je Instagram en/of Facebook feed? Misschien moet je die telefoon eens wat vaker wegleggen. Niet alleen is het beter voor je ogen, je bent je ook veel bewuster van wat er om je heen gebeurt. Verban bijvoorbeeld thuis na een bepaald tijdstip alle schermen, en ga een goed gesprek aan met je vriend(in), moeder of huisgenoot.

6 Zeg vaker ja

Tenzij je het echt niet wilt, kan het een leuk idee zijn om vaker ja te zeggen tegen dingen. Wie weet ontmoet je de liefde van je leven in die bar op vrijdagavond, terwijl je eigenlijk van plan was om met de kat op de bank Netflix te kijken. Of ben je een hele middag zoet bij je opa en oma thuis en maak je ze dolgelukkig met jouw bezoekje, terwijl je anders de hele dag had zitten niksen thuis.

7 Vraag voor hulp wanneer je het nodig hebt

Het voelt heel fijn om al je taken zelfstandig af te ronden, maar soms is een helpende hand wel zo prettig. Vraag hulp aan je vrienden, familie of collega’s: of het nou gaat om je persoonlijke leven, school of over werk. Het zorgt ervoor dat je veel minder stress ervaart, wat jouw gezondheid en geest weer ten goede komt. Niemand vindt het erg om een ander te helpen! Jij toch ook niet? Voel je dus niet opgelaten, maar reik uit naar die helpende hand.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017? En hoe ga je dat aanpakken? Ik ben benieuwd! 

Hulp nodig om jouw goede voornemens vol te houden? Volg dan deze tips op! >