Het leven van een model: just a normal day at work

Lifestyle & Tips door fitgirlcode

Zondag | Karlsruhe | 6:50 uur

Ik schrik wakker van mijn wekker. Ik lag in coma vanwege een ouderwetse stapavond de nacht ervoor, die vervolgd werd door een lange rit in de trein richting Karlsruhe, Duitsland. Snel douchen, haar fixen om de perfecte krul te krijgen en ontbijten in het hotel. Mijn ontbijt: 2 omeletten, een jus d’orange en een cappuccino.

7:45 uur
Pick up time door de fotograaf bij het hotel. Wat een luxe!

8:00 uur
De hele Duitse crew arriveert in de fotostudio. Wat ik altijd leuk vind om te zien, is dat iedereen op de set zijn eigen taken heeft en daar altijd gelijk mee aan de slag gaat. De assistent verzorgt de koffie, de fotograaf checkt zijn laptop, fotocamera en het licht, de styliste sorteert de outfits, de visagiste zet al haar make up spullen klaar en het model… het model wacht rustig af tot ze in de make up mag. Ik ben samen met een ander model, zij gaat als eerste in de make up. Ik moet eerlijk bekennen, een idealere opstart van de dag bestaat gewoon niet. Lekker rustig wakker worden in make up stoel en langzaamaan in de stemming komen van de shoot.

Hooguit een half uur zit ik in de make up, laag over laag over laag. Omdat het nogal tuttige outfits zijn, word ik wat zwaarder opgemaakt om me ouder te laten lijken. Aan mijn haar wordt vrijwel niets gedaan omdat deze klant mij juist boekt vanwege mijn krullen en ik weet als geen ander hoe mijn haar werkt. De visagist schudt hooguit mijn krulllenbos nog wat uit, doet er een glansproduct in en klaar.

9:30 uur
De eerste herfstoutfit gaat aan. De foto’s die we maken, zijn alweer voor de herfstcollectie van 2016. Ik word van achter ingespeld om de outfit passend te maken. Want eerlijk, dat gebeurt vaak op modeshoots als de maat té groot is.. Vandaar dat ik zelf geen groot fan ben van online shopping ;) De kleding is mijn stijl niet, maar ik verkoop de outfit alsof ik me er heerlijk in voel. Want daar gaat het uiteindelijk om: inlevingsvermogen.het leven van een model

9:45 uur

Yes! We gaan beginnen. Nu is het mijn tijd om te laten zien wat ik in huis heb. Bij een nieuwe klant is het altijd even aanvoelen wat ze willen, welke poses het beste zijn voor de outfit, wat totally not done is en welke voorkeur ze geven qua blik. Vandaag worden het ouwe tutten poses, vrolijk lachen en vrij bewegen. 
Alleen deze jassen zijn echt killing. Bij elke beweging zit de jas scheef. Dus trekt de styliste de jas continu recht. De visagiste poedert me ondertussen wat bij en doet nog wat de lippenstift op. Er wordt wat aan je geplukt op zo’n dag!! But, it’s a part of the job! 
Het andere model en ik wisselen elkaar af. In totaal doen we 10 outfits per model, dus het is echt een easy job vandaag. Er zijn namelijk ook jobs waarbij je per dag zo’n 50 outfits aan en uit moet trekken.

13:00 uur
Lunchbreak. Ik weet niet wat het is met Duitsers, maar ze zijn dol op een Italiaanse lunch. Het is bloedje heet, dus ik ga voor een lichte maaltijd, een salade met kip en een bruschetta.

13:45 uur
Na de lunch is er een touch up door de visagiste. Binnen 10 minuten ben ik weer bijgewerkt en kan de volgende outfit aan. In totaal hebben we nog 5 sets per model te gaan. Makkie! Tussendoortjes: nootjes, wat druiven en veel water.

16:00 uur
Job done. Dag 1 van de 3 zit erop. Mijn gepoederde hoofd maak ik schoon aangezien het hunkert naar zuurstof.  We zijn eerder klaar dan gepland wat mij heel goed uitkomt want dan kan ik Karlsruhe ontdekken. En… absoluut niet modellen verantwoord, maar ik heb zo’n zin in een Wiener Schnitzel.. dus deze ga ik lekker eten vanavond en morgen sta ik weer lekker in de gym!

Het was een relaxed dagje werken met een leuk team. Doordat het team continue in het Duits met elkaar praat, merk ik dat mijn eigen Duits er ook op vooruit gaat. Mooi meegenomen!

Auf Wiedersehen!

Jamilla