Hockeyfans opgelet: Fikagears Hockey 5’s materiaal is live!

Fit & Training door jules-pruijn

Ladies, er is een nieuwe en leukere vorm van hockey! Het heet hockey 5’s. Waarschijnlijk ken je de hockey van de gebruikelijke setting met 11 tegen 11 spelers. Wij hebben een paar hockeysters op de redactie zitten die fan zijn van het nieuwe 5’s hockey. Heel leuk: je speelt dit met een team van 5 personen. Hockey 5’s is een vorm van hockey die tot nu toe nog niet veel in Nederland voorkomt, maar daar komt snel verandering in. Fikagear is namelijk de eerste in Nederland met goedgekeurd hockey 5’s trainingsmateriaal, hiermee maken zij het mogelijk om hockey 5’s in Nederland te introduceren. Ik vertel je er meer over!

Wat is hockey 5’s?

5 aside hockey (ook wel hockey 5S) is de nieuwste vorm van hockey die de International Hockey Federation heeft geïntroduceerd. Deze vorm is volgens hen (en ons) leuker en makkelijker om te volgen voor zowel de spelers als het publiek. Dit komt doordat het spel een stuk sneller gaat dan normaal hockey. Hockey 5’s wordt namelijk gespeeld met 5 spelers, in plaats van de 11 spelers die in een ‘normaal’ hockeyelftal spelen. Ook wordt het spel gespeeld op een half veld. Bij hockey 5’s worden de goals sneller achter elkaar gescoord, waardoor het spannender is om naar te kijken.

Spelregels hockey 5’s ten opzichte van de normale hockey spelregels

Het grootste verschil tussen ‘normaal’ veldhockey en hockey 5’s is dat je het spel met een veel kleiner team speelt. Hockey 5’s wordt maar met 5 spelers gespeeld, normaal hockey met 11. Hockey 5’s speel je op een half veld en het normale spel wordt gespeeld op een heel veld. Het leuke van hockey 5’s is dat je van over het hele veld mag scoren, in plaats van alleen vanuit de cirkel. Ook is het spel veel korter; waar je bij een normale wedstrijd twee helften van 35 minuten speelt, speel je er hier 2 van 10 minuten. Ook wordt er dus lekker veel gescoord, wat het voor iedereen leuker maakt. Iedereen kickt natuurlijk op de doelpunten!

hockey rebound board

Hockey rebound board

Fikagear is echt ideaal als je op zoek bent naar trainingsmateriaal voor hockey. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook goede hockey rebound boards. Met een goed rebound board kan je goed trainen om je techniek te verbeteren. Ook zijn de rebound boards van Fikagear gemaakt van milieuvriendelijke en duurzame ECO-kunststof.

De zomer komt eraan en er mag op sportgebied steeds meer, dus ik denk dat het tijd wordt om lekker te gaan trainen voor hockey 5’s! Zien we je snel op het veld?

Ook interessant om te lezen: deze moeder was na haar 2 zwangerschappen slanker dan ooit. Enerzijds deed zij dat door het eten van gezonde voeding, maar ook door hockey!