Hoe krijg je die extra vakantie kilo’s er weer snel af?

Fit & Training door fitgirlcode

De warme zomer is in aantocht en ook al heb je doorgaans een goed figuur, de laatste vakantietrip naar een ver land vol lekker eten heeft er voor gezorgd dat je een paar extra kilo’s bent aangekomen. Daarom is het tijd om na te gaan hoe je deze extra kilo’s er weer zo snel mogelijk vanaf krijgt, zodat je weer fit en gezond bent.

Gezond eten

Het belangrijkste is gezond eten, want dat is de basis van een gezond leven. Zorg ervoor dat je elke dag gezonde voeding eet, waarvan de voorkeur uit naar veel groenten en fruit gaat. Eet ook geen verkeerd voedsel, zoals snoep, chips of ander ongezond voedsel. Daarnaast is het goed om te werken aan je eetpatroon. Probeer vijf kleine maaltijden te eten in plaats van drie grote maaltijden. Eet ook regelmatig, op ongeveer dezelfde tijdstippen.

Regelmatig bewegen

Off course kun je niet alleen met gezonde voeding je extra kilo's kwijtraken, ook regelmatig bewegen is onmisbaar. Het is belangrijk om elke dag aan lichaamsbeweging te doen, want dat kan helpen bij het afslanken. Fitte en gezonde mensen bewegen regelmatig. Neem in je dagelijks leven kleine stappen om je lichamelijke beweging te verhogen zoals bijvoorbeeld het nemen van de trap in plaats van de lift.

Voldoende water drinken

Het is belangrijk om voldoende water te drinken om je stofwisseling te verhogen. Water helpt om calorieën te verbranden en dus om gewicht te verliezen. Hoeveel water je precies moet drinken, is afhankelijk van je levensstijl en van je leeftijd. Probeer elke dag minstens anderhalve liter water te drinken, liefst meer.

Stress wegnemen

Het is belangrijk om stress te verminderen als je extra kilo’s kwijt wilt. Stress is een gevolg van verschillende factoren in je dagelijkse leven zoals een hectische leefstijl, deadlines of hectische gezinsleden. Probeer stress te verminderen door deel te nemen aan yoga of mindfulness.

Gezond slapen

Slapen speelt een belangrijke rol bij het afslanken. Wanneer je slaapt, verbrand je calorieën, verhoog je je stofwisseling en reguleer je je hormonen. Daardoor verbeter je je eetlust en zul je minder honger hebben. Probeer elke avond minstens acht uur slaap te krijgen.

Conclusie

Als je je bewust bent van je gezondheid, is het tijd om die extra vakantie kilo’s er snel weer af te krijgen. Door gezond te eten, regelmatig te bewegen, voldoende water te drinken, stress te verminderen en genoeg te slapen, krijg je je oude figuur weer terug en voel je je beter, zodat je weer fit en gezond bent.

Wil jij ook op vakantie en zoek je nu all inclusive in Italie? Bekijk dan hier de mogelijkheden!