Dat jongeren in de pubertijd vaak last hebben van een lager zelfbeeld, weten we allemaal. Ik bedoel: we zijn allemaal door die nare periode geweest waarin je lichaam (en mentale gesteldheid) verandert. Maar blijkbaar pakt die onzekerheid meisjes op een steeds jongere leeftijd. Uh-oh!

Onder 1.627 Britse meiden van de leeftijd 7 tot 21 jaar is het Girlguiding’s Girls’ Attitude-onderzoek gehouden om uit te vinden hoe het zit met het zelfbeeld van jonge meisjes en vrouwen. Wij schrokken wel een beetje van de resultaten die hieruit voortkwamen, moeten we bekennen.

THE PERFECT BODY

In de leeftijd 7 tot 11 jaar vindt 38% dat ze niet knap genoeg zijn, vindt 40% zichzelf te dik en voelt 53% de drang om perfect te zijn. Dat is veel! Toen ik in die leeftijdscategorie viel was ik gelukkig nog niet bezig met een schoonheidsideaal en kon ik (gelukkig) gewoon kind zijn. Maar ik denk dat door de toegang tot (social) media kinderen tegenwoordig steeds jonger in aanraking komen met dunne en fitte vrouwen, waar ze zichzelf aan gaan spiegelen.

In de andere leeftijdscategorie zien we ook een groot ongenoegen met het uiterlijk. In de leeftijd 11 tot 16 jaar vindt 77% zichzelf niet knap genoeg, 76% zichzelf te dik en vindt 72% dat perfect moeten zijn. In de leeftijdscategorie is dit 91% (niet knap genoeg), 80% (te dik) en 84% (de drang om perfect te zijn). Aiii, als we dat toch eens konden veranderen. Elke vrouw is mooi op haar eigen manier.

Wat vind jij van deze ontwikkelingen? Denk je dat het door de media komt, of door iets anders? Laat het weten in de comments.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.