Zo vind jij je perfecte sportmaatje

Fit & Training door christel-gerritsen

Vakanties, een uitpuilende agenda, meetings en andere werkverplichtingen zorgen er vaak voor dat je bezoeken aan de gym er soms bij in schieten. Samen sporten kan daarom een goede oplossing zijn. Gelukkig heb ik vriendinnen waarmee ik sport én quality time kan combineren. Een geschikte fitbuddy vinden kan soms lastig zijn, want je wilt ook niet dat diegene meer kletst dan sport. Heb jij nog geen sportbuddy? Dan zijn dit de eigenschappen waar diegene aan moet voldoen:

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid is ontzettend belangrijk. Niets vervelender dan een sportmaatje die afhaakt of op het laatste moment jullie afspraak cancelled. Je fitbuddy moet je juist motiveren om naar de gym te gaan om een workout te killen. Soms komt het voor dat mijn best fit friend en ik niet samen kunnen trainen, dus in dat geval plan ik mijn workout in en ga ik in mijn eentje de gewichten krom trekken. Juist doordat wij altijd samen gaan, motiveert zij mij ook om die ene keer alleen te sporten. Win-win dus.

Dezelfde doelen

Wil jij dolgraag de marathon lopen en werkt je sportmaatje liever aan een nieuw PR met de front squats? Dan heeft het weinig zin om met elkaar te trainen. Zoek iemand die net als jij onwijs gemotiveerd is om ook pull ups zonder elastiek te kunnen. Niets is leuker dan samen een doel behalen en te vieren.

Kent jou door en door

Je sportmaatje kent je door en door en weet welke oefeningen jou beter liggen en welke niet. Is zij niet zo goed in squats dan moedig ik haar aan. Andersom doet zij dit natuurlijk ook, zo blijven wij elkaar motiveren en worden wij steeds fitter.

Even sterk

Het helpt enorm als je met iemand sport die even sterk als jij is. Ik vind het heel vervelend om met een super sterke dude een workout te killen, omdat je steeds de gewichten aan moet passen. Het is fijner als jullie ongeveer dezelfde conditie hebben om de shuttles te rennen of een deadlift van 50 kilo kunnen tillen. En zoals ik al zei, is je sportmaatje in crime met een andere oefening iets sterker dan jij? Daar kan jij je daar weer aan optrekken.

Heb jij je ideale workout buddy gevonden? En willen jullie eens een keer iets anders proberen? Doe dan deze Dobbelsteen Duo Workout!