Gek van groen maar te weinig zon in huis? Hier scoor je een grote kamerplant voor in de schaduw!

Lifestyle & Tips door jules-pruijn

Wij zijn helemaal gek van planten, maar vaak overleven ze het niet omdat ze niet genoeg in de zon staan. Balen voor ons, en voor de plant ;). Nu hoor ik je denken; “Waarom zoek je niet gewoon naar een plant die in de schaduw kan?” Dat hebben we gedaan, maar tot nu toe hebben onze grote kamerplanten het niet overleefd als ze niet in de schaduw stonden. Planten zijn heel goed om in huis te hebben. Dit is waarom we (natuurlijk) door zijn gaan zoeken naar mooie planten en terechtkwamen bij Puurplanten.

Waarom wil je planten in huis?

Er zijn verschillende redenen om een plant in huis te nemen. Bloemen en planten staan natuurlijk altijd heel gezellig, maar het is ook echt goed voor je om ze in huis te hebben! Planten zorgen er namelijk voor dat je een hogere luchtkwaliteit in huis hebt. Dit komt doordat planten de giftige en schadelijke stoffen in huis uit de lucht halen. Een plant produceert ook zuurstof. Je hebt dus niet alleen een schone lucht door je planten, maar ook een zuurstofrijke lucht. Ook werd er door onderzoek aangetoond dat je 15% productiever bent als je een paar grote kamerplanten in je werkruimte/huis hebt staan. Een grote kamerplant kan makkelijk in de schaduw, dus dit is ook een goeie voor op kantoor! Door een paar planten in huis te nemen haal je het buitenleven naar binnen. Als je dus houdt van de buitenwereld maar altijd binnen werkt, compenseer je dat een beetje met de planten.

Duurzame planten van Puurplanten

Puurplanten heeft als hoofddoel de plantenwereld verduurzamen. De website is gehost op een groene server en bij je bestelling kan je ervoor kiezen om de CO2 die jouw order uitstoot te compenseren. Ook zijn ze bezig om zoveel mogelijk duurzaam gekweekte planten op de markt te brengen. Hoe fijn is het dat je je bij het kopen van een plant geen zorgen hoeft te maken over het milieu?

Onze favoriete planten

Wij hebben zelf natuurlijk ook een paar planten mogen uitproberen en de planten zien er heel gezond en mooi uit, kwamen snel binnen en waren netjes verpakt, zodat ze bij het verplaatsen en bezorgen niet beschadigd raakten. Je krijgt zelfs bij elke kamerplant een mega leuke pot! Wij hebben eindelijk onze grote kamerplant gevonden die in de schaduw overleeft ;). Je kunt je voorstellen dat de schaduwrijke planten hierdoor onze favoriete planten zijn.

Scoor deze planten met korting!
Wij kunnen ons voorstellen dat jij ook snel zo’n leuke plant in huis wil halen. Bij Puurplanten kan je echt alle soorten planten vinden, van een klein augurkplantje tot die grote kamerplant die in de schaduw kan ;). We hebben nog iets leuks voor je; iedereen krijgt 5% korting op de eerste bestelling als je een bestelling plaatst via Fitgirlcode. Hier kan je je nieuwe favoriete planten bestellen!