Kan ik die korte broek wel aan? Leven en laten leven!

Lifestyle & Tips door femke-van-roekel

Iets waarvan ik denk dat we het eens wat vaker zouden moeten proberen.

De afgelopen weken is het weer flink omgeslagen en hebben we de eerste stranddagen er alweer op zitten. Wat voor de één het mooiste seizoen van het jaar is, is voor de ander een hele grote uitdaging.

Zo ben ik de afgelopen 2 weken heel veel berichten tegengekomen van vrouwen variërend tussen de 18 en 60 jaar die strugglen met de vraag of ze hun benen wel of niet kunnen laten zien aan de buiten wereld in een korte broek of kort jurkje.

Je stelt jezelf nu waarschijnlijk de vraag ‘waarom niet?’ Maar ken je dat moment op het terras dat je zo heerlijk mensen kan bekijken door de glazen van je zonnebril heen? Die momenten zijn voor deze groep vrouwen verschrikkelijk. Dat moment dat je in de stad langs al die terrassen moet om naar je fiets te lopen, vreselijk! Je voelt de ogen langs je lichaam gaan en het enige wat je kan denken is “doorlopen”!

In de facebook groep zie ik regelmatig vrouwen een foto plaatsen met bijvoorbeeld een leuke korte broek of een mooie jurk met de vraag of dit wel kan. Ik vind het stom dat de wereld zo gemaakt is dat mensen zich af moeten vragen of ze iets wel of niet aan kunnen. Je moet iets kunnen aantrekken waar jij jezelf fijn in voelt, niet iets wat een ander mooi vindt!

Wij kunnen namelijk allemaal heel goed het leven van een ander invullen en dat doen we vaak redelijk zwart-wit. Iemand is te dik omdat ze te veel eten; “ze zullen wel elke dag patat op hun bord hebben.” Mensen die zich alternatiever kleden dan we gewend zijn zullen wel een steekje los hebben en iemand die graag vegetarisch eet is een planteneter of een bomenknuffelaar.

We zijn nu eenmaal mensen en we hebben allemaal een mening. Ik ga ook zeker niet zeggen dat ik het nooit doe, want ook ik ben schuldig hieraan. Ik hoop alleen via deze weg een punt te bereiken waar we niet oordelen over een ander voordat we een achtergrond hebben! Laat mensen in hun waarde. Leef en laat leven! En leve de korte broek!

Liefs, Fem

Lees nog een artikel over leven en laten leven.