Met deze lifehack blijft je flesje water extra lang koud

Lifestyle & Tips door Chloe

Met dit warme weer is het belangrijk dat we genoeg water drinken. Maar ja, een beetje koud water is wel zo fijn. Als je het meeneemt on the go dan is het binnen no time lauw of warm. Niet erg lekker dus. Gelukkig hebben wij een geniale lifehack ontdekt waardoor je flesje water extra lang koud blijft.

IJskoud flesje water

Een dagje naar het strand of gewoon voor een onderweg: een koud flesje water is met lekker weer wel gewenst. Nou kan je een thermoskan meenemen, maar ook die werken niet altijd zo goed als zou moeten. Daarbij is het ook een stuk zwaarder dan een flesje van plastic. Wil jij voortaan toch koud water op een warme dag? Let dan even op.

Water invriezen

Je hebt vast wel eens je flesje water in de vriezer gedaan. Dat lijkt een goed plan, maar zelfs met warm weer kan het eeuwen duren voordat deze gesmolten is. Als je dan dorst hebt schiet je er nog weinig mee op. Toch is er een manier om je flesje in te vriezen en toch te kunnen genieten van koud water.

Lifehack voor koud water

Oké, het is eigenlijk heel simpel. Vul een flesje water met een klein laagje water. Zorg ervoor dat er zoveel in zit, dat het water net de dop raakt wanneer je hem op zijn zij legt. Doe hierna de dop erop en leg in de vriezer. Wanneer je hem eruit haal zal één zijde van het flesje bevroren zijn. Vul het nu met gewoon kraanwater en je kan de hele dag genieten van ijskoud water. Het zal namelijk wel even duren voordat al het ijs gesmolten is en dus kan je hem ook nog bijvullen. Ideaal toch?