13 inside facts over het Fitgirlcode Headquarter

Lifestyle & Tips door anna FG

Ieder kantoor heeft zo z'n eigenaardigheden. Zo ook Fitgirlcode. Ik heb het idee dat we normaler overkomen dan we zijn en daar wil ik bij deze iets aan veranderen. Hierbij presenteer ik u: 13 inside facts over het Fitgirlcode Headquarter. 

1. Peanut butter junkies

Er gaan iedere week minimaal twee potten pindakaas doorheen. Ik vind het een wonder dat we überhaupt nog door de deur passen. Het zal wel iets te maken hebben met het feit dat we iedere dag naar de derde verdieping moeten klimmen (60 treden jawel). Fit Girls of niet, iedereen komt hier 's ochtends hijgend, met zweetlip en al, binnen gestrompeld.

fitgirlcode

2. Boob expert

Borsten zijn ingewikkelde dingen. Je hebt ze in allerlei vormen en maten en het is niet zeldzaam dat er in één paar borsten twee verschillende exemplaren zitten. Dat moet je maar net weten! Vooral als je de customer care runt van Jogha en Fitgirlcode. Gelukkig heeft Diana zich inmiddels ontpopt tot ware boob expert. Ze weet als geen ander welke borst gelukkig wordt van welke sportbh. Dus mannen, als je een kadootje wilt kopen voor jouw Fit Girl en prangende boob question hebt: Diana is je vrouw. For boob questions and more.  FIY: als je lang genoeg swiped op Tinder vind je haar vanzelf ;)

Diana

3. Chillen met je harem

Er werkt precies 1 man bij Fitgirlcode. Soms vergeten we dat hij er is. Nou ja, niet dat we door hem heen kijken, maar dat hij een man is. Met gevoelens. Want niemand overweegt zich om te kleden in de wc als we Jogha-outfitjes aan het doorpassen zijn. Doen we gewoon midden in het kantoor. Als dat nog niet erg genoeg is; we voorzien hem ook van ongewenst stijladvies en Tinder-tacktieken. Als hij zijn oordoppen in doet, weten we dat het hem teveel wordt en doen we een stapje terug.

 

fitgirlcode

4. A life supply of eiwitrijke kruidnoten

Shelley heeft een laatje met een oneindige voedselvoorraad. Er moét wel een dubbele bodem in dat laatje zitten, want Sinterklaas is al een tijdje op z'n retour en ze blijft ons maar lastigvallen met eiwitrijke kruidnoten. Maar we knagen die taaie kruidnoten allemaal braaf weg, want als de wereld ooit vergaat kun je maar beter in Shelley's good graces zijn. Als er iemand voorbereid is op een Apocalyps is zij het wel!

fitgirlcode

5. iPhone extremisten

Fitgirlcode HQ is verdeeld in twee kampen: Kamp Samsung en Kamp iPhone. Kamp Samsung wordt enorm ondergepist door Kamp iPhone. Een iPhone 3 eindigt serieus hoger in rangorde dan een Samsung s6 Edge. Aranka liet gisteren zelfs vallen dat je er vanaf heden niet 'inkomt' als je geen iPhone hebt. Kun je nog zo goed gekwalificeerd zijn voor de job, maar zonder iPhone kun je fluiten naar een baan bij Fitgirlcode. Ben ik even blij dat ik met mijn Samsung onder de oude regeling viel.

fitgirlcode

6. Tremendous Thursday

We hebben er nogal een handje van om in onze sportkleding op kantoor te verschijnen. Gewoon omdat het kan. En omdat het flex is dat je dan in één keer door kunt naar de sportschool. We zijn urban nomades en op deze manier bespaar je tasruimte. Juist omdat we er het overgrote deel van de week uitzien als Mel C, hebben we Tremendous Thursday ingevoerd. Het is de bedoeling dat je op donderdag net een beetje meer aandacht aan je uiterlijk besteedt. In de praktijk vergeet iedereen dit, en blijft het bij rode lippenstift. Dorien heeft altijd 5 verschillende tinten bij zich, dus als je er op donderdag uitziet als een slons kom je er niet onderuit.

7. Designers zijn altijd de sjaak

Anneloes is onze visual designer. En visual designers zijn altijd en overal de sjaak. Het is namelijk een vak apart. Een zinnetje tekst bedenken gaat nog wel - wat ik daar als tekstschrijver van vind laat ik even buiten beschouwing - maar zodra men iets moet doen wat de functionaliteit van Paint of Picasa te boven gaat, ontstaat er blinde paniek. Een visual aanleveren in een bepaalde afmeting of een zwart vlekje wegpoetsen op de achtergrond: Anneloes, HELP! Alsof het arme kind niks beters te doen heeft.

GIF-anneloes

8. Sistah from another mistah

Voor wie het ontgaan is, Jogha is het zusje van Fitgirlcode. Ze zitten samen op één kantoor in Rotterdam. Kim is de fashion designer van Jogha en bepaalt dus hoe jij er komend seizoen bijloopt in de gym. So you'd better be in her good graces. Inmiddels hebben we het 'kinderslot' van Kims browser gehaald, want als ze op zoek gaat naar fashion inspi komt ze in de zwartste hoeken van het internet. The things she has seen cannot be unseen. 

GIF-kim

9. Anna's 4 o'clock Dirty Dance

Ik heb ADHD en daardoor heb ik de spanningsboog van een paasei. Ik verzet me daar heel hard tegen, maar om 4 o'clock sharp gaat mijn interne wekkertje af en moét ik bewegen. Ik zet de muziek een paar tandjes harder en doe in mijn eentje in het midden van het kantoor een dirty dance. Nobody ever joins me. Ze kijken me alleen schaapachtig aan met zo'n blik van: "wat doet die Anna nou weer mal." Het ziet er niet uit, maar ik heb schijt. Mijn dansmoves zijn overigens awesome na een paar wijntjes, maar ik weet niet of mijn spanningsboog daar strakker van wordt. Misschien moet ik het gewoon een keer proberen, want Aranka heeft geen bezwaar tegen drinken onder werktijd zolang de targets maar gehaald worden. Beetje Wolf of Walstreet Stylo ;)

fitgirlcode

10. Daniques dansbare ringtones

Wie heeft er anno 2016 nog een liedje als ringtone? Well, Danique a.k.a Daneequa does. Danique kan helemaal niks met techno, maar wordt wild van lekkere R&B en hiphop beats. Als Danique gebeld wordt, doet heel het kantoor een klein dansje achter z'n computer (dan weer wel, lekker veilig). We zijn lange tijd uit ons dak gegaan op Hold Ya van Gyptian, maar tegenwoordig gaan we met z'n alle los op Hotline Bling van Drake. Weet je meteen waarom het altijd zo lang duurt totdat Danique opneemt.

fitgirlcode

11. Beter goed gejat dan slecht bedacht

Aranka is het masterbrein achter Fitgirlcode. Dat zal niemand ontkennen. Maar ze heeft een heel listig trucje. Als je een idee aan het pitchen bent, en nog even aan het zoeken bent naar woorden, maakt ze ineens je zin af. Freak! What are you doing inside my brain? Kortom: ze jat je ideeën en maakt ze vervolgens beter. 'T zal wel een girlboss dingetje zijn.

fitgirlcode

12. Gastvrij selfie-beleid

Een selfie maken in het openbaar, het blijft een piecie taboe. Bij ons op kantoor is het selfie-beleid enorm gastvrij. Niemand zal op of om kijken als jij met getuite lippen 30 verschillende poses doet voor onze beroemde selfie spiegel. Sterker nog, iemand die een selfie wil maken krijgt voorrang en er staat een sanctie op foto's bomben.

fitgirlcode

13. Weird cat ladies

Shelley en Laura hebben een dingetje met katten/kittens/poezen. En het gaat best ver. Shelley wordt regelmatig met serieuze stem (zodat wij het niet doorhebben) naar Laura's bureau geroepen om het 'meest schattige/grappige kattenfilmpje van de wereld' te bekijken. Uiteindelijk weten we allemaal precies hoe laat het is, omdat het blijkbaar zo intens schattig is dat ze hun moederlijk verlangende 'aaaahhhhghhhhhhh'-s niet meer onder stoelen of banken kunnen steken. Them weird cat ladies.

fitgirlcode

Beter stoor je Lau niet als je geen gaaf kattenfilmpje hebt.

Nou dat was het weer voor vandaag. Ik hoop dat jullie ons nog steeds lief vinden en misschien zelfs een klein beetje liever.

Kusje doei ? Team Fitgirlcode