Smartphone oververhit? Dit kan je eraan doen

Lifestyle & Tips door Chloe

Niet alleen wij hebben het warm deze zomer, maar ook onze smartphones kunnen het behoorlijk warm krijgen. We hebben allemaal wel eens per ongeluk onze telefoon in de volle zon laten liggen. Niet is waar je telefoon blij van wordt. Op deze manier raakt je smartphone oververhit, maar gelukkig hebben wij een oplossing.

Zo raakt je smartphone oververhit

Er zijn meerdere redenen waardoor je telefoon oververhit kan raken. Allereerst natuurlijk de warmte buiten. Vooral wanneer je je telefoon in direct zonlicht hebt liggen dan kan het erg snel gaan. Ook als je je telefoon in de auto laat liggen op een warme dag kan hij snel oververhit raken. Als het buiten al 30 graden is, dan kan ja daar nog 20 graden bovenop tellen in de auto. Niet zo gek dus dat je telefoon het warm krijgt.

Is het schadelijk voor je telefoon?

Je kan je telefoon zien als een soort kleine computer. Wanneer deze oververhit raakt, dan zal hij niet meer zo goed werken als normaal. Hij wordt langzamer of kan zelfs helemaal vastlopen. Daarom hebben veel smartphones tegenwoordig een functie dat ze op slot gaan wanneer de telefoon te warm wordt, om weer af te koelen. Ook de batterij wordt niet heel blij van oververhitting. Hierdoor kan hij namelijk sneller verouderen en dus minder goed werken en in extreme gevallen zelfs in brand vliegen.

Dit kan je eraan doen

Is jouw telefoon oververhit? Dan zijn er een aantal dingen die je kan doen om hem weer af te laten koelen.

  • Haal je hoesje eraf. Je telefoon heeft ruimte nodig om de warmte te laten ontsnappen. Wanneer je je hoesje eraf haalt zal dit sneller gaan.
  • Dit hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, maar verplaats je telefoon naar een koele plek. 
  • Laad je telefoon niet op. Wanneer je je telefoon oplaadt wordt je batterij warm en dit kan je nu natuurlijk niet gebruiken.
  • Gaat jouw telefoon niet automatisch op slot wanneer hij oververhit raakt? Schakel hem dan even uit. Op deze manier koelt je telefoon het snelst af en kan je hem weer zo snel mogelijk gebruiken.